Ако имате болки в долната част на гърба с крампи на краката, парене и изтръпване, това може да бъде ишиас. Това състояние може да продължи седмици; болката минава от долната част на гърба по задните части и по крака. Това обикновено е резултат от някой притискат нерв в долната част на гърба. Повечето хора в крайна сметка се възстановяват с почивка.

За по-добро облекчение, древната техника на рефлексотерапията предлага лесен и ефективен метод да се разхлаби хватката на ишиаса и скоростта на зарастване. Чрез прилагане на различни видове натиск на краката се стимулира релаксиращ отговор в съответната част на тялото.

Опитайте тези четири точки за рефлексотерапия:

* Търкаляйте топка. За да  отпуснете напрежението в крака (и в съответната част на гърба), търкаляйте топка за тенис или масажна топка с крак, докато стоите прави.

* Отпуснете глезените. Хванете глезена си, с палец точно под кокалчето от външната страна и завъртете стъпалото на 360 градуса и в двете посоки, няколко пъти. Това упражнение отпуска глезените, които функционират като амортисьори за цялото тяло. Всяко намаление в стреса на глезена може да облекчи стягане в гърба.

Може да се наложи партньор, който да ви помогне с това упражнение. Освен ако не сте много гъвкав.

* Разтрийте петата си. Петата подържа движенията на опашната кост и долната част на гърба, точно региона на ишиас. Седалищният нерв минава хоризонтално през петата.

Направете хлабав юмрук и разтривайте петата си с кокалчетата на пръстите, за да се стимулира нерва и областта на кръста.

* Следвайте извивките. Районът около външната страна на глезена също трябва да се раздвижва. Прокарайте един или два пръста в гънката под външната страна на глезена, между ахилесовото сухожилие и кокалчето на глезена и след това от вътрешната страна на глезена направете същото. Тази техника може да помогне за облекчаване на болка в областта на крака и бедрото.

Най-важното за облекчаване на болка при ишиас с Рефлексология е последователността. Практикувайте тези упражнения по няколко пъти на ден, ако можете. Това не може да осигури незабавно облекчение, но може да помогне с болката и напрежението в гърба. Упражнения за разтягане, Арника или MSM крем може също да помогнат.

Рефлексологията е много по-добра за тялото от лекарства или операция. Започнете да облекчавате болката още днес. Практикувайте тези четири предложения.

Автор:  Cindy Burrows

Източник: http://blogs.naturalnews.com/4-ways-treat-sciatica-pain/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *