Въпреки че идеята за сухо четкане на тялото – триене на кожата със суха четка преди къпане – може да не звучи успокояващо, но пък има множество ползи за здравето. В крайна сметка, голяма част от нашата кожа често се пренебрегва, с обръщане на повече внимание на видимите части на тялото, като  лицето, дланите и ходилата. Но кожата на цялото ни тяло, от глезените до бедрата и гърба, всички се нуждаят от помощ.

Всичко, от по-мека кожа до детоксикиращ ефект, може да се случи със сухо четкане на тялото. Ето по-отблизо ползите.

Топ 4 причини, поради които сухото четкане на тялото е добро за здравето

1. Извежда токсините

Посоката, в която сухото четкане се прави е важна, за да се стимулира кожата и органите за правилна детоксикация. Дълги, насочени нагоре движения, започвайки от глезените и фокусирайки се върху една област на тялото в даден момент е идеално. Единствената област, където се препоръчва да се направи по друг начин е на гърба и областите около сърцето, където е най-добре да се движите от врата надолу. Причината за четкане в тези посоки е логично, защото лимфната течност протича през тялото към центъра, за това се препоръчва използването на движения, които имитират подобна посока.

Според Робин Джоунс, спа директор от Остин, Тексас, „лек натиск върху кожата и посоката, в която четкате помага да се движи лимфна течност в лимфните възли, така че този отпадък да може да бъде елиминиран.“

Докато тялото по естествен път изчиства токсините, сухото четкане дава тласък и в същото време позволява на няколко други ползи да се развиват.

2. Подобрява енергията

Благодарение на тласъка на обращението и детоксикацията в резултат от този навик, енергията се подобрява. Много хора отбелязват, че чувстват прилив на енергия, особено ако се ангажират с този лесен, евтин процес като първото нещо на сутринта.

Това е чудесен начин да започнете деня!

3. По-мека кожа

Понеже четкането отваря порите и премахва мъртвите клетки на кожата, тя има шанс да диша и е по-възприемчива към продуктите за грижа за кожата, които следват тази процедура. „Нежното сухо четкане ще отстрани мъртвата, суха кожа, ще подобри външния ѝ вид и ще даде възможност да се хидратира по-ефективно, когато след това се прилага овлажняващ лосион „, казва дерматологът Франческа Фуско.

Вземане на душ след четкане също е препоръчително. Той не само позволява на сухата кожа да се отстрани, но и редуването на топла и студена вода добавя ползи за кожата.

4. Помага на органите да работят по-добре

Подобряване на кръвообръщението и детоксикацията водят до повече енергия, но освен това сухото четкане помага и на други органи да функционират по-добре. В действителност, това се смята за естествен начин за стимулиране на имунната система, който позволява по-добро цялостно функциониране на организма.

За да извлечете максимума от тази процедура, не забравяйте да изберете четка с естествени, не синтетични косми. Не само те са по-ефективни при премахване на сухата кожа и за увеличаване на циркулацията, но това е по-добре за околната среда. И накрая, не забравяйте да не търкате прекалено силно, особено на чувствителни области като лицето, зърната, загоряла от слънцето кожа или кожа с прорезни рани или обриви.

 

Автор: Antonia

Източник: http://blogs.naturalnews.com/4-ways-dry-body-brushing-helps-health-mood/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *