Жертвите на подагра обикновено са неспокойни през нощта. През нощта е времето, когато симптомите на подагра най-много се усещат от тялото. Някои от симптомите включват болка и подуване на ставите и усещане за натиск и нежност в засегнатата област. Това може да продължи няколко дни, седмици, дори години, ако не се лекува.

В продължение на много години мнозина страдат от много болезнен, почти непоносим ефект на подагра. Тъй като подаграта идва и си отива от време на време и атаките са почти непредсказуеми, хората са намерили домашни лекарства, така че да не трябва да ходят на лекар или в болница, за да облекчат болката.

По-долу е даден списък на лекарствата, които можете да опитате, ако имате подагра.

Натурални средства за лечение на подагра

1. Нанасяне на лед върху засегнатата зона. Прилагането на лед може временно да облекчи болката. Просто поставяйте лед върху подутото място за 15 минути.

2. Много препоръчват да се използва английска сол за подагра. Едно от ефективните средства за лечение на подагра е накисването на засегнатата зона в разтвор на английска сол (2-3 чаши сол в гореща вода) в продължение на 30 минути или докато водата започне да се охлажда.

3. Яжте пресни плодове като ябълки, банани, портокали, лайм и череши, особено черни череши. По принцип, плодове, които са с високо съдържание на витамин С. Известно е, че ябълката е много ефективна за намаляване  нивата на пикочната киселина. Пийте чаша черешов сок на ден, за да намалите повтарящите се атаки. Ягодите също правят чудеса.

4. Ето едно от традиционните средства за лечение на подагра: оцет от ябълков сайдер. Приема се най-малко два пъти дневно. Смесете и 1-2 супени лъжици био мед с 3 супени лъжици ябълков оцет и ¼ чаена лъжичка сода за хляб. Тествано от много билкари, които гарантират, че след няколко часа от приемането, болката ще намалее.

5. Друга стара лекарствена субстанция за лечение на подагра: смес от чесън и сок от черна череша. Взема се поне веднъж дневно, рано сутринта е хубаво време.

Важно е да запомните, че облекчаването на болката е само една част от лечението. Другата част е да премахнете утаечните кристали на пикочната киселина от вашата система.

Профилактиката все още е най-добрата практика за избягване на всякакъв вид заболяване, така че моля, направете навик следното, за да избегнете подагра:

  • Намалете белтъчините в диетата си чрез намаляване на постно месо и месни продукти. Увеличете консумацията на богати на фибри храни, особено зелените листни зеленчуци.
  • Избягвайте да пиете алкохол и да пушите.
  • Останете активни и тренирайте ежедневно.
  • Пийте много вода.
  • Ако направите тези неща, ще бъдете по-малко податливи на подагра. Но ако вече страдате от подагра, горните средства ще ви помогнат да облекчите болката.

Автор: Yassine Elkarmoudi

Източник: https://www.naturalnewsblogs.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×