чаша-филтрирана-пречистена-чешмяна-вода

В действителност, хемороидите са прости съдови структури в аналния канал, които действат като възглавнички по време на екскреция. В резултат на няколко фактора, като движението на червата и стомашни заболявания, като запек и диета с нисък прием на фибри, хемороидите се подуват и възпаляват, като причиняват заболявания като хемороиди и фисури.

Има два вида на хемороиди в човешкото тяло, вътрешни и външни. Тъй като вътрешните хемороиди са разположени в аналния тракт, те са предимно безболезнени и само от време на време прокървяват. Външните хемороиди от друга страна може да предизвикат доста проблеми и прекомерна болка. По-долу са някои наистина полезни аюрведа средства за лечение на хемороидални заболявания.

1. Увеличен прием на вода

Макар и да няма обясними причини за появата на хемороиди, запек и други нередовни изхождания се считат за основните виновници. Водата не само поддържа тялото хидратирано, но и прави изпражненията по-меки и лесни за преминаване. Според повечето лекари всяка изгорена калория следва да бъде допълнена с един милилитър вода. Въпреки че водата се счита за най-добрия вид прием на течности, можете да опитате плодови сокове, мляко и други продукти, като чай.

2. Увеличен прием на фибри

Фибрите са една от най-важните части на нашата диета. Оказва се, че хората с диета, бедна на фибри, имат по-висок шанс за развитие на стомашни разстройства и в крайна сметка хемороиди. Нередовно изхождане, запек и дизентерия са няколко от най-големите проблеми при диета, бедна на фибри. Овес, пшеничен хляб, непреработени трици, целина, спанак и други зелени зеленчуци се считат за храни с високо съдържание на фибри.
Плодове, като папая например, са богати на фибри и следователно са полезни за тези, които страдат от хемороиди.

3. Рициново масло

Получено от растението рицин, маслото се използва главно в сапуни, бои и хидравлични течности, поради естествените си смазочни свойства. Рициновото масло се използва и като общ консервант за храни в Южна Азия и  за защита на зърна от гниене. То е често използвано слабително за по-малки деца, поради своите противогъбични и смазочни свойства. Ако страдате от хемороиди и други хемороидални заболявания, добавете една чаена лъжичка рициново масло към чаша топло мляко. Това помага да омекоти изпражненията и да намали подуване и възпаление. Тъй като рициновото масло е естествен лубрикант, също така дава възможност за много по-гладко преминаване на изпражненията. Рициновото масло е много полезно за тялото и лесно се абсорбира в тънките черва като рицинова киселина.

4. Лимон, мед и джинджифил

Въпреки че тези три съставки осигуряват разнообразие от ползи за здравето, те могат много добре да помогнат и за лечение на болезнени хемороиди. Всички тези съставки се използват за различни медицински цели в Индия и Китай и имат специална почит в Аюрведа.  Прави се чай от ситно нарязани ленти от джинджифил и начупени листа от мента и към тях се добаля лимонов сок и една супена лъжица мед. Това е рецепта от Аюрведа, която не само успокоява стомаха, но също така помага за намаляване на възпаление и болка. Както ментата, така и джинджифилът са естествен лек за стомашни разстройства. Това също така отпуска червата и гарантира безпроблемно преминаване на изпражненията.

5. Яжте сушени смокини

Сушените смокини са важна съставка в Аюрведа и това се дължи на няколко ползи, които те предоставят на стомаха. Тъй като те са изключително богати на фибри, помагат за регулиране на движението на червата и предпазват от заболявания като запек. Също така, те са с ниско съдържание на мазнини, смокините са благословия за онези, които се опитват да отслабнат. Тъй като те осигуряват на организма необходимите калории, без излишната мазнина, те са лесни за храносмилане и осигуряват мигновени изблици на енергия за организма. Сушените смокини съдържат също няколко антиоксиданти, които осигуряват здрав стомах.

Ако не се лекуват, хемороидите може да бъдат много болезнено заболяване, което може да предизвика проблеми. Винаги е по-добре да се предотврати заболяване, вместо да се лекува. По този начин, като следвате посочените по-горе средства за защита, може да се гарантира, че вашата простатата остава здрава и функционална.

 

Автор: Rohit

Източник: http://blogs.naturalnews.com/5-effective-ayurvedic-treatments-hemorrhoids/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *