(NaturalNews)

Ставните възпаления могат да придружават голямо разнообразие от здравословни състояния, включително артрит, подагра и лумбална спинална стеноза. Възпалението е имунен отговор, но то може да се превърне в проблем, когато стане непрекъснато. С възпалението, можете да изпитате зачервяване, болка, подуване и други усещания, които са неприятни и могат значително да повлияят на качеството ви на живот. Нашите най-добри 5 домашни средства, включително промени в начина на живот, ще ви помогнат да се преборите с възпалението и неговите неприятни симптоми без използването на лекарства. Просто трябва да потърсите общи съставки, които най-вероятно вече имате у дома си или да направите промени в начина си на живот.

1. Добавете Омега-3 мастни киселини към вашата диета

Може да сте чували за невероятните ползи за здравето на омега-3 мастните киселини, и една от тях е, че те помагат за борбата с възпаление в тялото. Можете да ги получите чрез диетата си със студеноводни риби, които включват тон, пъстърва, есетра и сьомга. Също така, трябва да имате правилния баланс между омега-3 и омега-6 киселини, с по-високи нива на омега-3. Много хора консумират твърде много омега-6 мастни киселини, без да получават достатъчно омега-3 мастни киселини, което допринася за възпаление. Опитайте се да ядете повече омега-3 пред омега-6 киселини, които можете да получите чрез храни като месо, яйца и масла, като слънчогледово, соево, шафраново, царевично и памучно.

2. Ограничете някои храни от диетата си

Вашето тяло естествено създава пикочна киселина с помощта на пурини в черния дроб. Като цяло, пикочната киселина напуска тялото чрез урината, а чревните бактерии разграждат останалата част, така че те не са проблем. Въпреки това, когато имате прекалено много пикочна киселина в системата, тя може да създаде солни кристали, известни като мононатриев урат, които се формират в ставите и предизвикат възпаление. Намаляването на количеството на пурини, които приемате чрез вашата диета може да помогне за предотвратяването на това и ще помогне за намаляване на възпалението в ставите. Това включва намаляне или премахване на меса като говеждо, агнешко, свинско и органни меса; алкохол; богати на пурини морски храни, като сардини и риба тон; плодов сок и високо-фруктозен сироп от царевица.

3. Упражнения за намаляване на ставни възпаления

Едно проучване в Current Pharmaceutical Design показва, че редовното упражняване може да намали възпалението. Изследователите не разбират напълно как упражняването влияе на възпалението, но една от причините е, че то помага на организма да произвежда повече анти-възпалителни протеини, които се наричат ​​хемокини и цитокини. В допълнение, упражняването може да ви помогне да контролирате теглото си, което може да бъде от полза за поддържане на количествата пикочна киселина под контрол.

4. Яжте здравословна диета

Когато включите много здравословни храни в диетата си и намалите или премахнете нездравословните храни, тази промяна в начина на живот може да се бори с възпалението. Това означава, че трябва да ядете най-вече здравословни храни, като плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, боб, ядки и други растителни храни, както и богата на омега-3 риба и постно месо. Богатите на фибри храни също могат да помогнат много при възпаление. Все пак, имайте предвид, че някои от тези храни, като пълнозърнестите храни и плодовете, понякога могат да предизвикат възпаление на лична основа, така че трябва да знаете, какво задейства възпаление във вашия случай. Като цяло, трябва да се консумират много повече от този вид храни вместо нездравословна храна, която съдържа големи количества захар и наситени мазнини, включително заведения за бързо хранене и преработени храни, които допринасят за възпаление. Точно както с упражненията, здравословната диета може да ви помогне да контролирате теглото си, което помага за намаляване на възпалението.

5. Яжте храни, които промиват пикочната киселина от тялото си

Определени храни, могат да помогнат за намаляване на нивата на пикочна киселина в тялото ви, като по този начин предотвратяват или намаляват възпаление в ставите. Естественото получаване на хранителните вещества, витамин С и фолиева киселина чрез вашата диета, също може да помогне. Витамин С се намира в много от цитрусовите плодове; можете да го получите чрез плодове и зеленчуци като киви, пъпеш, червено зеле, броколи, чушки и други продукти. Можете да получите фолиева киселина, която е витамин B, чрез цитрусови плодове, тъмнозелени листни зеленчуци и бобови растения. Също така, приемането на много вода може да може да промие част от пикочната киселина от вашата система.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Aurora Geib

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×