(NaturalNews)

Холестеролът е необходим компонент на кръвта. Той е восъчна субстанция, намираща се в липидите на кръвта. Тялото го използва, за да изгражда нови клетки, но високите нива на холестерол могат да доведат до състояния, които застрашават доброто здраве. Тъй като високото ниво на холестерол може да предизвика натрупване на мастни отлагания в кръвоносните съдове, сърцето може да не е в състояние да получи нужното количество богата на кислород кръв, от която се нуждае, за да функционира правилно. Това може да доведе до повишен риск от сърдечен удар. По същия начин, намаляването на притока на кръв към мозъка може да доведе до инсулт.

Въпреки че има доказателства, че високият холестерол може да бъде наследен, повечето случаи са резултат от лоши избори в начина на живот, като ядене на нездравословни храни и недостатъчно физически упражнения. Чрез приемане на активен подход, който включва здравословна диета и енергични упражнения, понякога и използване на медикаменти е възможно да се намалят нивата на холестерол до приемливия праг. Обилни количества от следните седем билки могат да направят храните по-вкусни, като в същото време допринасят за добро здраве.

1. Люти чушлета

Чушлетата са пикантна билка, която е често срещана в салси и чилита. Екстракти от тази билка имат стимулиращи свойства, които помагат за увеличаване на притока на кръв. Това също помага за намаляване на токсините. Изследвания са показали връзка между лютите чушлета и понижаване на холестерола и кръвното налягане.

2. Псилиум

Връзката между псилиума и доброто здраве е проучвана в продължение на няколко години. Например, едно неотдавнашно проучване е установило, че поглъщането на 5,1 грама псилиум два пъти дневно води до значително понижаване, както на LDL холестерола, така и на серумния холестерол.

3. Глог

Тази билка съдържа мощни антиоксиданти, които осигуряват много ползи за сърцето. Те включват разширяване и облекчаване на кръвоносните съдове, увеличаване на притока на кръв към сърцето и намаляване на дегенерацията на кръвоносните съдове.

4. Бодлив залист (Миши чемшир)

Тази билка е известна за укрепване на стените на кръвоносните съдове, засилване на кръвообращението към крайниците и мозъка, както и с противовъзпалителното си действие. Тези свойства я правят особено добър избор за хората, които са на легло.

5. Гугул

Гугул (Commiphora wightii) съдържа редица съединения, такива като смоли и етерични масла, които понижават нивата на холестерола. Това включва и намаляване на нивата на триглицеридите. 

6. Корен от женско биле

В допълнение към увеличаване на цялостното здраве, коренът от женско биле е показал също, че установява нормален сърдечен ритъм.

7. Семена от сминдух

Семената от сминдух са доказани, че понижават нивата на холестерола. Тази билка съдържа лизин и алкалоиди, които имат свойства да намалят лошия холестерол в кръвта, без да засягат неблагоприятно добрия холестерол.

Използването на билки ни дава възможност да намалим нивата си на холестерол, като същевременно се наслаждаваме на чудесен вкус на храните. Това може да помогне за намаляване на чувствата за лишения, които могат да възникнат от премахване на дадена храна от диетата.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Dr.Sofiya

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×