Проучване установява, че средната американска жена използва 12 вида продукти за здраве и красота всеки ден. Неправителствена организация признава, че козметиката, съдържаща химикали има много рискове за здравето. Четете етикетите на продуктите си и бъдете нащрек за токсични съставки, които причиняват кожни алергични реакции. Според науката, това, което се поставя върху кожата може да бъде дори по-опасно от това, което ядем. След ядене, ензими в слюнката и стомаха разграждат каквото сме погълнали и го извеждат от тялото, а химикалите поставени върху кожата се абсорбират в кръвния поток, без никакво филтриране и въздействат директно на нашето здраве.

7 токсични козметични съставки, които унищожават здравето

Фталати

За съжаление, тези съставки най-често не са описани на етикетите. Фталатите причиняват вродени дефекти, а също и намалят броя на сперматозоидите при мъжете, водят до ранно развитие на гърдите при момичета и причиняват увреждане на черния дроб и бъбреците.

Диоксин

Подобно на фталатите, диоксинът често не се появява върху етикетите. Той е използван най-вече в антибактериални продукти за грижа за кожата, които съдържат и триклозан. Диоксинът може да увреди нервната система, може да причини рак, спонтанни аборти и да намали имунитета при някои хора.

Алуминий

Алуминият е най-използван в антиперспирантите и е ежедневно употребяван от много хора. Класифицира се като невротоксин и някои проучвания го свързват с болестта на Алцхаймер. Други проучвания са намерили връзка между алуминий и рак на гърдата и други мозъчни заболявания.

Талк

Талкът е мек минерал, използван в талк на прах и козметични прахове. Научните изследвания показват, че рутинните употреби на талк на прах за гениталната област е свързан с развитието на рак на яйчниците. Вдишването на козметични прахове, съдържащи талк също може да бъде вреден за здравето на дихателната система.

Тоулен

Тоулен е течност, обикновено намираща се в продукти за нокти и избелители за коса или бои. Той е мощен невротоксин, който може да навреди на дишането и да предизвиква гадене. При проучвания е установено, че тоулен също така е свързан и с токсичност на имунната система и рак на кръвта. Той може да бъде написан на етикетите като бензол, толуол, фенилметан или бензен.

Олово

Оловото е лошо за здравето ни. Той е доказан невротоксин, свързан с аборт и намалена плодовитост. Той също така увеличава хормоните на стреса. Обикновено се намира  в червила, дори и в пасти за избелване на зъби.

Минерално масло

Минерални масла направени от петрол (суров нефт) се срещат често в продукти за лице и тяло. Бебешкото масло е 100% минерално масло! Той покрива кожата като пластмасово фолио, запушва порите и пречи на кожата да изхвърля токсини, които могат да доведат до акне и други кожни заболявания.

Забележка:

Не се заблуждавайте от надписите „естествен“ или „органичен“ на лицевата страна на опаковката. Много продукти съдържат само една или две органични съставки и също могат да съдържат вредни синтетични химикали.

 

Автор:  Geary Andrew

Източник: http://blogs.naturalnews.com/7-toxic-cosmetic-ingredients-destroying-health/

Напиши коментар

Добави обява

×
×