Здравословното хранене винаги трябва да бъде приоритет, но то е още по-важно, когато сте бременна. Трябва да предоставяте на тялото си правилните витамини, минерали и хранителни вещества, които са от решаващо значение за вашето развитие и това на бебето.

Списъкът с храни, които не трябва да се ядат по време на бременност не включва само това, но и доста здрав разум. Тук са 7 храни, които определено трябва да се избягват по време на бременността:

  1. Сурово месо – месо, което не е преминало топлинна обработка, трябва да се избягва, поради потенциалния риск от заразяване с различни бактерии и салмонела.
  2. Някои видове риба – рибата съдържа значителни нива на живак, който трябва да се избягва по време на бременност, тъй като е свързан с мозъчно увреждане и проблеми на развитието.
  3. Сурови миди – суровите миди винаги крият риск и не са препоръчителни, потенциалният риск от свързани с тях инфекции е сериозен проблем.
  4. Непастьоризирано мляко – мляко, което не е пастьоризирано може да съдържа листерия, бактерия, която причинява хранително отравяне.
  5. Неизмити зеленчуци – зеленчуците, всъщност, са препоръчителни и следва да бъдат част от дневния хранителен прием на всички. Рискът идва от неизмити зеленчуци и излагане на токсоплазмоза.
  6. Консервирани храни – консервените кутии обикновено съдържат BPA, който може да се отрази негативно на ендокринната активност на плода. Другият риск са бактерии, тъй като консервираните храни обикновено се съхраняват за дълго време.
  7. Изкуствени подсладители – заместването на естествена захар с изкуствени подсладители е лоша идея по множество причини. Най-добре е да се използва Стевия.

Важно е да се помни, че това което поставяте в тялото си по време на бременност, не се отнася само за вас самите. Трябва да имате предвид, че вашето развиващо се бебе се нуждае от правилните хранителни вещества и минерали. Трябва да се консултирате с вашия лекар и дори регистриран диетолог, който е специализиран в храненето по време на бременност, за да се уверите, че не поставяте вашето бебе на риск от ядене на грешните неща.

Автор: John M.

Източник: http://blogs.naturalnews.com/7-foods-avoid-pregnancy/

Напиши коментар

Добави обява

×
×