Витамините и минералите са важни за цялостното здраве на тялото и като такъв Витамин C е може би един от най-важните. Повечето хора знаят, че той помага за укрепване на имунната система и ни предпазва от заболявания. Въпреки това, той прави много повече от това: допринася за растежа на клетките, стимулира кръвообращението и като цяло допринася за способността на организма да се развива и поддържа. Недостигът на този хранителен елемент, следователно, може да се окаже сериозен проблем, въпреки че този проблем може да се лекува чрез диета и добавки. Тук има списък на осем предупредителни признаци за недостиг на витамин C.

Умора

Хората с ниски нива на витамин C, често съобщават за лесна уморяемост, дори и след добра почивка през нощта и като цяло намаляване на енергийното ниво. Въпреки това, умората може да бъде свързана с различни симптоми и дефицитът на витамин С може трудно да бъде диагностициран на базата само на това.

Промени в настроението

Този дефицит може да повлияе на емоционалното състояние, хората с този проблем често може да докладват, че са сприхави и лесно раздразняеми, дори това да не е част от характера им.

Отслабване

Ниските нива на витамин C също може да доведат до необяснима загуба на тегло и дори може да предизвикат някой да стане с поднормено тегло. Този вид слабеене е често срещано при много хранителни дефицити.

Болки в тялото

Тъпа, пулсираща болка в мускулите и / или ставите може също така да е сигнал за недостиг на хранителни вещества, като витамин C, въпреки че понякога този симптом може да остане незабелязан или да бъде объркан с други състояния, като артрит.

Натъртване

Друг знак за проблем с нивата на витамин С е, ако някой лесно получава синини. Ако забележите, че ви се развиват синини дори от много леки натъртвания или ако имате необясними синини, това трябва да бъде докладвано на вашия лекар.

Устна кухина

Тъй като витамин С е толкова необходим за добро здраве на устната кухина, то липсата му може да доведе до проблеми, като влошаване състоянието на венците. В по-стари времена, това състояние е било известно като скорбут и е знак, че дефицитът е доста тежък.

Суха коса и кожа

Коса и кожа, която е суха, раздразнена или зачервена, въпреки използването на лосиони или кремове, също може да е индикация, че нивото на витамин С не е достатъчно.

Инфекции

Тъй като Витамин С е необходим за силна и здрава имунна система, липсата на това хранително вещество може да доведе до имунна система, която е изложена на риск и може да направи така, че много по-лесно да се развиват настинки, грип и други инфекции.

Ако имате два или повече от симптомите, описани по-горе, добра идея е да се направи среща, за да обсъдите тези проблеми с вашия лекар. Прост кръвен тест може да разкрие вашите нива на витамин C и, ако те не са в здравословен диапазон, може да се обсъди план за грижа, която ще ви помогне да ги коригирате.

 

Автор:  Sandeep Godiyal

Източник: http://blogs.naturalnews.com

By admin

One thought on “8 предупредителни признаци за недостиг на витамин C”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *