Дяволският нокът е общо наименование на растението Harpagophytum procumbens и получава името от подобните на куки придатъци, които покриват плода на растението. Корени и грудки от растението често се използват за лекарство. Той се използва като народен лек в Африка за висока температура, ревматоиден артрит, кожни заболявания и състояния, включващи жлъчния мехур, панкреаса, стомаха и бъбреците. Дяволският нокът се препоръчва да се приема като горчив тоник за подпомагане на храносмилането и при треска, алергии и облекчаване на болката. В момента дяволският нокът се използва в алтернативната медицина за артрит (особено остеоартрит), болка в долната част на гърба, мускулни болки и възпаление на сухожилията.

10 ползи за здравето от билката дяволски нокът

Диабет

Според някои изследвания дяволският нокът може да помогне при лечението на диабет. В едно проучване на животни билката е  намалила значително нивата на кръвната захар.

Храносмилане

Дяволският нокът може да помогне при проблеми, свързани с храносмилането, включително помага за стимулиране на апетита, както и увреден и разстроен стомах.

Противовъзпалителни ефекти

Ин витро изследвания са до голяма степен в подкрепа на противовъзпалителното действие на билката.

Понижаване на холестерола

Тази билка води до понижаване на абсорбцията на холестерол от червата. Тя съдържа натурални растителни стероли, наречени бета стероли. Тези стероли не се абсорбират през червата в кръвния поток. Те пречат на усвояването на лошия холестерол. Ето защо, дяволски нокът е една много добра възможност за лечение на хора, които имат високо ниво на холестерола.

Антиокислителни свойства

Екстрактът от дяволски нокът е особено богат на водоразтворими антиоксиданти.

Мигрена и главоболие

Причината за мигренозно главоболие все още е неизвестна. Аналгетичното действие на дяволски нокът го прави благоприятна билка за предотвратяване на повтарящи се атаки на мигренозно главоболие.

Артроза

Остеоартритът е преобладаващо състояние в днешно време. С възрастта се износват и разкъсват ставите. Обикновено краищата на костите и ставите са покрити с хлъзгави и смазват хрущяли, които гарантират гладкото, свободно движение на ставите.

Остра болка

Дяволският нокът има аналгетични, седативни и диуретични свойства, които ще бъдат по-забелязани в хронично приложение, отколкото при лечение на остра болка.

Рани

Дяволският нокът може да се използва външно за лечение на рани, язви, циреи и кожни лезии.

Артрит

Дяволският нокът се превръща в наистина чудотворна билка за всички пациенти, които имат артрит, ревматични заболявания, щамове, херния и други проблеми ниско в гърба.

 

Автор: Prof. Hesin

Източник: http://blogs.naturalnews.com/devils-claw-10-medicinal-uses-amazing-herb/

Напиши коментар

Добави обява

×
×