коляно артрит болка стави възпаление

Дяволският нокът е много мощна билка. Събиран и получаван чрез търсене на диви растения, древните африкански лечители са използвали корена за голям брой употреби. Най-разпространените от тях е за общо лошо храносмилане, но също така се използва за лечение на всякъв вид болка, най-вече в ставите от ревматизъм. Единствената част от това растение, която се използва в лекарствени лечения са корените. Корените съдържат алуминий, хром, калций, лутеолин, селен, олеанова киселина, магнезий, цинк и калай. Използва се като аналгетик за мускулна болка и остеоартрит или ревматоиден артрит. Също се използва като противовъзпалително за същите заболявания, както и подагра.

8 здравни ползи от дяволски нокът

Антиоксидант
Екстракт от дяволски нокът е особено богат на водоразтворими антиоксиданти. Харпагозид е основно съединение в него, което допринася значително за неговото антиоксидантно действие.

Противовъзпалителен / аналгетичен ефект
Изследвания са подкрепили противовъзпалителното действие на тази билка.

Понижаване на холестерола
Дяволският нокът има потенциал да намали абсорбцията на холестерол от червата. Той съдържа натурални растителни стероли, наречени бета стероли. Тези стероли не се абсорбират през червата в кръвния поток. Те пречат на усвояването на лошия холестерол. Ето защо, дяволския нокът е много добра възможност за лечение на хора, които имат високо ниво на холестерол.

Мигрена
Причината за мигренозно главоболие е все още неизвестна. Аналгетичното действие на дяволския нокът го прави подходяща билка за предотвратяване на повтарящи се атаки на мигренозно главоболие.

Артроза
Остеоартритът е преобладаващото състояние в днешно време. С възрастта ставите се износват и разкъсват. Обикновено краищата на костите и ставите са покрити с хлъзгави и смазващи хрущяли. Тези хрущяли гарантират гладкото, свободно движение на ставите.

Остра болка
Дяволският нокът има аналгетични, седативни и диуретични свойства, които са по-забележими при хронично приложение, отколкото при лечение на остра еднократна болка.

Рани
Дяволският нокът може да се използва външно за лечение на рани, язви, циреи и кожни лезии.

Артрит
Дяволският нокът се превръща в наистина чудотворна билка за всички пациенти, които имат артрит, ревматични заболявания, дискова херния и други проблеми ниско в гърба.

 

Автор:  Erica

Източник: http://blogs.naturalnews.com/devils-claw-8-health-benefits-amazing-herb/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *