Вероятно сте виждали тези големи пакети с английска сол в магазините, но не сте обръщали внимание. Все пак, да я имате в дома си е страхотна идея, тъй като тези соли, чиято активна съставка е съединението магнезиев сулфат, имат много ползи за здравето, някои от които са разгледани по-долу.

Осигурява релаксация

Потапянето в топла вана, към която е добавена английска сол ще увеличи нивата на серотонин и ще намали тези на адреналин, което ви кара да се отпуснете след дълъг или изморителен ден.

Облекчава болката

Магнезиевият сулфат има способността да намали напрежението и болката в мускулите и по цялото тяло. Добро лечение е за крампи или за главоболие.

Подкрепа на нервното здраве

Английската сол подкрепя нервното здраве, като прави по-лесно за организма  използването на калция в подкрепа на добра функция на нервната система.

Здраве на артериите

Доказано е, че магнезиевият сулфат подобрява кръвообращението, като в същото време намалява възпалението на артериите и увеличава тяхната еластичност, което пък намалява вероятността от съсиреци.

Регулира кръвната захар

Когато се приема вътрешно, магнезиевият сулфат може да се увеличи способността на организма да използва, както и произвежда инсулин, който помага на свой ред да се запазят стабилни нивата на кръвната захар.

Облекчава запек

Добавяне на две супени лъжици английска сол към една чаша вода и изпиването ѝ, образува безопасно слабително, което може да облекчи случайни пристъпи на запек.

Помага за премахване на трески

Ако имате забила се треска в пръста си, не забравяйте да го накиснете за известно време в леген с вода и английска сол. Това ще помогне да се намали подуването и изваждането ѝ да стане по-лесно.

Успокоява навяхвания и натъртвания

Облекчаване на дискомфорта от навяхване или синина, става чрез накисване във вода и добавяне на английска сол. Нейните противовъзпалителни свойства ще намалят болката, причинена от подуване и оток.

Лечение на краката

Ако страдате от микоза или гъбични инфекции, редовно накисване на краката в топла вода и английска сол може да помогне за естествено лечение на тези заболявания.

Подагра

Противовъзпалителните свойства на магнезиевият сулфат също ще работят и за лечение на болезнено възпаление, което идва с подагра. Просто накиснете краката си в топла вода с добавени соли.

С други думи, английската сол са безопасен и евтин начин за лечение на голямо разнообразие от болести. От болката при изгаряния и навяхвания, неудобството от гъбични инфекции под ноктите на краката до дискомфорта от запек, тези невероятни соли могат да ви помогнат много ефективно.

 

Автор: Sandeep Godiyal

Източник: http://blogs.naturalnews.com/10-reasons-epsom-salt-home/

By admin

One thought on “Защо трябва да имате английска сол у дома?”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *