Едно от основните неща, които можете да направите, за да помогнете за подобряване на цялостното си здраве и здравето на черния дроб е да се следва специална диета. Храните, които поставят под стрес черния дроб трябва да се избягват, а някои храни, които насърчават здравето му трябва да се увеличат във вашата диета. Много от тези храни ще насърчават и здравето на цялото тяло.

Храните, които помагат за здрав черен дроб са тези, които подпомагат процеса на детоксикация в целия организъм. Тези храни помагат на черния дроб да свърши работата си по-ефективно, така че да не е необходимо да се труди толкова. Те включват – серни базирани храни като чесън и лук, които помагат да се отърве тялото от живак, хранителни добавки и излишния естроген. Цвекло може да се използва за пречистване на кръвта и абсорбиране на тежки метали, които са в системата. Плодовете с високо съдържание на антиоксиданти като стафиди, грейпфрут, портокали, круши, горски плодове и сливи, защитават черния дроб от вредните свободни радикали, които могат да бъдат в системата. Ябълките могат да се използват за премахване на свободните радикали и тежки метали от тялото.

10 храни, които премахват токсините от тялото и очистват черния дроб естествено

Домати
Те имат изобилие от глутатион, който е чудесен детоксикатор за черния дроб. Ликопенът в доматите предпазва от рак на гърдата, кожата и рак на белия дроб.

Зеле
Изотиоцианатите (ITCs), изработени от глюкозинолати в зелето осигуряват чернодробни детоксикиращи ензими, които помагат за почистване на токсините.

Куркума
Куркумата е любимата подправка на черния дроб и спомага за увеличаване детоксикацията на черния дроб. Това се постига чрез ензими, които активно отмиват диетични канцерогени.

Чесън
Чесънът е натоварен със сяра, която активира чернодробните ензими, които помагат на тялото да изчиства токсините. Чесънът също така притежава високи количества алицин и селен, две природни съединения, които помагат в прочистването на черния дроб.

Зехтин
Органични студено пресовани масла като зехтин, коноп и ленено семе са голяма подкрепа за черния дроб. Осигуряват на организма течност, която може да всмуква вредните токсини на организма.

Глухарче
Чай от корен на глухарче подпомага черния дроб в разграждането на мазнини, производство на аминокиселини и избавянето от токсини.

Авокадо
Авокадото е най-добрата храна за подпомагане на възстановяването на увреден черен дроб. Някои изследвания показват, че само хранене с 1 до 2 броя авокадо седмично в продължение на 30 дни може да има огромен ефект. Не само, че те помагат да поправят черния дроб, но също така го предпазват от токсично претоварване и го стимулират да работи по-ефективно.

Лимони
Лимоните обичат черния дроб и черният дроб ги обича. Лимоните са естествена почистваща храна. Те предоставят изобилие от антиоксиданти, основно витамин C, и помагат на черния дроб да произвежда повече ензими, които дават повече енергия и помагат на храносмилането.

Ябълки
Ябълките са богати на пектин, разтворими фибри, които помагат за премахване на токсините и холестерола от кръвта. Освен това те са богати на ябълчена киселина, естествено прочистващо хранително вещество, което премахва канцерогени и други токсини от кръвта.

Лук
Подобно на чесън, лукът също е богат на алицин, който прочиства черния дроб и храносмилателния тракт. Той също така е богат на калий, фибри, фитонутриенти и флавоноиди. Лукът може да мирише доста, но той е известна детоксикираща храна.

Листни зеленчуци
Листните зеленчуци са богати на хлорофил, който премахва токсините от кръвния поток, докато неутрализира пестициди, тежки метали и химикали в тялото, за да защити черния дроб. Храни, като зелените зеленчуци, глухарче, тиква, рукола или цикория, може да се консумират на сок, сурови или варени.

 

Автор: jeery park

Източник: http://blogs.naturalnews.com/ideal-liver-fuel-10-foods-remove-body-toxin-cleanse-liver-naturally/

One thought on “Идеално гориво: 10 храни, които премахват токсини и очистват черния дроб”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *