Днес повечето хора знаят, че яденето на ядки всъщност е добро за вас. Разбира се, те могат да бъдат натоварени с мазнини, но това е „добър“ вид мазнини, доста здравословни за тялото, и популяризират множество положителни ползи в организма. В действителност, лека закуска от шепа ядки всеки ден може да доведе до намаляване на апетита и да ви даде блестяща коса и нежна кожа, помага за намаляване на „лошите“ нива на холестерола, помага на сърцето и подкрепя  здравето на черния дроб.

Точно така. Днес всички хора, които живеят с чернодробно заболяване, са всъщност посъветвани да включат ядки в диетата си, защото ядките облекчават стреса на детоксикация на черния дроб.

Ползи от добавянето на ядки към вашата диета:

1) Ядките има нисък риск от токсичност, заради техните дебели черупки. Тези черупки им позволяват да се предпазят от всички замърсители, като по този начин се намаля риска от токсичност.

2) Ядките също са и добър източник на протеини, те са високо съдържание на антиоксиданти и са добър източник на ненаситени мазнини. За тези с нарушена чернодробна функция, протеинът е от съществено значение. Той осигурява градивните елементи за нови клетки и възстановяването на тъканите и това помага да сте сигурни, че имунната ви система функционира правилно. Що се отнася до антиоксидантите, те ще помогнат да неутрализират свободните радикали, които увреждат чернодробните клетки. Ненаситените мазнини ще ви предпазят от натрупване на мазнини в черния дроб и ще помогат за изграждането на здрави клетъчни мембрани около клетките на черния дроб.

Кои ядки да изберете:

1) Бразилски орехи: Те са добър източник на селен. Селенът е особено важен за всеки човек с чернодробно заболяване, защото той го предпазва от увреждане на клетките на черния дроб, укрепва имунитета и спомага за еластичността на тъканите.

2) Орехи: Тези ядки съдържат аргинин, аминокиселина, която помага на черния дроб за детоксикацията на амоняк. Орехите също съдържат омега 3 мастни киселини, които също помагат за детоксикация.

3) Пеканови орехи: Те са други ядки, които са с високо съдържание на витамини и минерали. В действителност, тези ядки са особено богати на форма на витамин Е, наречени гама-токоферол. Едно проучване установи, че след консумация на такива орехи, нивата на гама-токофероли в тялото всъщност се удвояват и нивата на лошия холестерол в кръвта се понижават с около 33%. Това означава, че орехите може да бъдат основно оръжие в борбата срещу затлъстяване на черния дроб.

4) Бадеми: И накрая, добавянето на бадеми към вашата диета е голяма победа, когато става въпрос за здравето на черния дроб. Бадемите имат много калций, съдържат магнезий, витамин Е, селен и влакна. Магнезият помага за релаксация на кръвоносните съдове. Бадемите също помагат и за намаляване на кръвната захар след хранене, което е сътрудник на затлъстяване на черния дроб.

Така че, добавете тези четири вида ядки към вашия списък за хранителни стоки и те ще ви помогнат да подобрите здравето на черния си дроб веднага!

 

Автор: Alex Jordon

Източник: http://blogs.naturalnews.com/4-great-nuts-support-liver-health/

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×