Как да използвате лют червен пипер за спиране на кървенето само за 10 секунди, както и други ползи от него

Вярвате или не, можете да използвате лют пипер, за незабавно спиране на кървене, дори и само за 10 секунди. Как да използвате лют пипер за малки външни рани?Вземете малко лют червен пипер на прах и посипете директно в кървящата рана. Кървенето трябва да спре незабавно. Какво да направите за големи рани?Ако раната е по-голяма, вземете една чаена лъжичка червен пипер на прах, сипете го в чаша с топла вода и я изпийте бързо. Ако не искате да ви пари много, разтворете пипера в сока на половин лимон и щипка кленов сироп.

Как работи?

Причината е, че лютият червен пипер реагира с тялото, за да се изравни налягането на кръвта, което означава, че в областта на раната няма да бъде съсредоточено допълнително налягане. Кръвта бързо ще се съсири, когато налягането се изравни.

Освен това лютият червен пипер е билка със забележителни употреби, които далеч надхвърлят лечение на рани. Тя има противовъзпалителни, антиалергенни, антигъбични и антидразнещи свойства. Също така съдържа витамини като витамин А, витамин В6 и витамин С, както и бета каротин, магнезий и калий, които са полезни за цялостното здраве.

Прочетете по-долу, за да научите повече ползи от лют червен пипер

1. Тези чушки имат невероятно високи нива на витамини и минерали. Само 100 грама съдържат (в % от препоръчителната дневна доза):

127 процента от витамин С (аскорбинова киселина),
39% от витамин В-6 (пиридоксин),
54% от ниацин,
71% от рибофлавин,
1387% от витамин А,
97,5% от желязо,
41% от мед,
43% от калий,
без холестерол

2. Може да ускори метаболизма, като по този начин повишава процеса на загуба на тегло. Така че, ако искате да загубите тези нежелани мазнини, включете лют червен пипер във вашите ястия.

3. Кайенът помага да се поддържат нивата на кръвното налягане в нормални граници. Той също така балансира LDL холестерола и триглицеридите.

4. Лют червен пипер помага за облекчаване на болката, причинена от зъбобол, главоболие и заболяване на венците. Това може да бъде свързано със способността на червения пипер да се стимулира отговор на болка в различна област на тялото, като по този начин премества вниманието на мозъка на ново място.

5. Той е широко използван за лечение на нарушено храносмилане. Стимулира стомашно-чревния тракт, увеличава производството ензими и стомашни сокове. Това подпомага способността на организма да преработва храната и токсините.

6. Ако страдате от болки в гърлото, смесете лют червен пипер с вода и правете гаргара. Това помага за бързото възстановяване от болки в гърлото.

7. Лют червен пипер също помага в борбата с обикновена настинка и грип, това е така, защото той разгражда и помага за придвижването на мукуса. След като мукусът започне да напуска тялото, обикновено следва освобождаване от грипните симптоми.

8. Една от най-важните ползи от лют червен пипер е, че той може да помогне за предотвратяване на рак. Това може да бъде свързано с високото количество капсаицин, вещество, което може да помогне за спиране на образуването на тютюневи индуцирани белодробни тумори.

9. Лютият червен пипер често е наричан “майстор” при проблеми с кожата, тъй като е богат на витамин С, витамин Е и няколко антиоксиданта, които са от съществено значение за поддържане на доброто състояние на кожата.

10. Има силни антибактериални свойства, което го прави отличен консервант и е бил използван традиционно за предотвратяване  замърсяването на храните от бактерии.

Автор: Alex Jordon

Източник: http://blogs.naturalnews.com/use-cayenne-pepper-stop-bleeding-10-seconds-10-benefits/Вашият коментар