Ябълков-оцет

Така наречените гнойни „тапи“ или „камъни“ по сливиците са твърди, бели отлагания, които се образуват в пукнатините на сливиците, разположени от двете страни на задната част на гърлото и отговорни за филтриране на бактерии и вируси. Обикновено са резултат от натрупване на бактерии и се проявяват като комбинация от болки в гърлото и лош дъх. Лекуват се с лекарства (повечето от които са много специализирани и поради това доста скъпи) или в крайни случаи, чрез премахване на сливиците. Преди да опитате тези опасни и агресивни лечения, опитайте следните естествени начини за премахване на камъни по сливиците.

Чесън

Може да изглежда нелогично, тъй като чесънът най-вероятно ще изостри лошия дъх, причинен от тези гнойни налепи, но дъвченето на чесън по няколко пъти на ден, може действително да помогне за отстраняването им, а миенето на зъбите след това, можете да се премахне лошия дъх, причинен от чесъна. Дъвченето на чесън убива бактериите.

Ябълков оцет

Киселият характер на ябълковия оцет разгражда налепите по сливиците. За да използвате това лекарство, смесете ябълков оцет с вода и правете гаргара веднъж или два пъти на ден, докато налепите изчезват.

Ябълки

Ябълките са леко кисели, което означава, че те помагат по подобен начин като ябълковия оцет. В допълнение, когато ядете ябълки, „търкането“ на кожата им по сливиците също помага за премахването на гнойните образувания.

Ментово масло

Ментовото масло подобрява кръвообращението и храносмилането, което предотвратява натрупването на бактерии и други материали, които причиняват налепи по сливиците. Масло от мента също се бори с бактериални инфекции. То също е в полза за подобряване на лош дъх, който често придружава тапите в сливиците.

Солена вода

Гаргара със солена вода е чудесен начин да се премахне болката, свързана с гнойни сливици. Солената вода също работи за унищожаването и възпрепятстването на процеса на формиране. Трябва да се прави гаргара със солена вода всяка вечер преди лягане.

Останете хидратирани

Пиенето на много вода помага да отмие всички съществуващи налепи по сливиците и поддържа хидратирана устата ви. Това предотвратява по-нататъшно образуване.

Близалка

Това е може би най-приятният начин да се отървете от тапи на сливиците. Когато смучете близалка, уверете се, че прилагате налягане в задната част на гърлото (където се намират сливиците). Това ще помогне физически да се изкарат налепите.

Лук

Лукът е с естествени антибактериални свойства, което означава, че той не само ще помогне за предотвратяване на инфекция, но също ще премахне вече съществуващи налепи по сливиците. За да бъде правилно лечението на вашите сливиците, дъвчете суров лук за две или три минути на ден.

 

Автор: jeanette22

Източник: http://blogs.naturalnews.com/get-rid-tonsil-stones-naturally/

 

 

Напиши коментар

Добави обява

×
×