(NaturalNews)

Когато родения в Гърция Стаматис Мораитис е живял в Съединените щати, той е бил диагностициран с рак на белия дроб и му е било казано, че му остават само девет месеца живот. По това време той е бил в средата на своите шестдесет години.

Ето един поглед към неговия живот: шест месеца след пътуването му, той е започнал да се чувства значително по-добре. Двадесет и пет години по-късно, когато отива да посети своите американски лекари, по време на пътуване от родния си гръцки остров, Икария, той научил, че лекарите му са починали. Днес той е на 98 години и живее живота си пълноценно.

Пресните и здравословни храни са ключ за борба срещу рака

Неговата тайна? В допълнение към това, че се заобикаля с любящи взаимоотношения с приятели и семейството си и прави много упражнения, той сади храни в собствената си градина и ежедневно се грижи за своята маслинова горичка. Той се е освободил от рака, просто заради начина на живот, който живее в Гърция и неговия избор да избягва химиотерапия, лекарства или всякакъв вид терапия.


Лекарят по медицина Ум-тяло и основател на програмата за обучение Институт за Цялостно Здраве и Медицина, д-р Лиса Ранкин напълно вярва, че хората могат да научат нещо от Мораитис. Тя предлага да се вземе пример от хора като него, които са живели дълъг, здравословен начин на живот, особено в лицето на животозастрашаващо заболяване.

Едно от нейните топ предложения е: „Яжте растения, избягвайте продукти от животински произход, консумирайте много зехтин, избягвайте преработените храни …“ и  останете заобиколени от хора с подобни възгледи.

Най-добрите храни, които помагат в борбата с рак на белия дроб

Докато повечето пресни плодове и зеленчуци съдържат хранителни вещества, които са добри за тялото, някои от тях се открояват повече, когато става въпрос за борба с рак на белия дроб.

Според Журнала на Националния Институт за Рака, хората, които са яли ябълки редовно, са имали 60 процента по-нисък риск от рак на белия дроб, в сравнение с тези, които не са консумирали тези богати на флавоноиди плодове.

Други храни, свързани с превенция на рака на белия дроб включват кръстоцветни зеленчуци, като къдраво зеле (кейл), зеле и броколи.

Зехтинът, голяма част от средиземноморската диета, също е показан, че намалява риска от различни видове рак, вариращи от рак на дебелото черво до рак на гърдата. Ежедневното консумиране на студено пресован зехтин, може да деактивира раковите клетки, които се опитват да оцелеят и да унищожат тялото. Доказан е като ефективен за отблъскване на редица ракови заболявания, от рак на гърдата до рак на стомаха.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Raw Michelle

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×