Усещате болки в гърлото или сте забелязали, че започвате да кихате по-често? Наближава това време на годината, когато хората се разболяват по-лесно. Ако не сте любители на вземане на медикаменти, можете да се насочите към някои естествени средства, които за разлика от „химическите коктейли“, предлагани в аптеките, само лекуват симптомите, а не източникът на вашето заболяване.

Ехинацея

Ехинацеята е естествен лек, който е познат с това, че стимулира имунната система. С течение на годините, тази билка е придобила репутацията на антивирусно лекарство. Тинктури, направени от цветя и корените на това растение помагат на имунната система да се бори с настинки, грип и бронхит. Тя работи най-добре, когато се приема непосредствено след излагане на микроби, защото помага да се повиши ефективността на имунната система при изолиране на едно заболяване, преди да се разпространи.

Чесън

Чесънът е по-силен и по-безопасен, отколкото някои антибиотици, защото, за разлика от тях, той не атакува добрите бактерии в тялото. Поддържа системата ви по-чиста и по-силна, така че да може да се бори инфекции. Но в допълнение към антибактериалните ползи, лабораторни изследвания са установили, че чесънът има  също и антивирусни и противогъбични свойства. Може да бъде взет във форма на хапче, като добавка на прах или бихте могли да дъвчете скилидки, за да се преборите с настинки и грип.

Бъз

Бъз, който често се приема под формата на сироп също е ефективен срещу настинки и грип. Важно е да се отбележи, че той трябва да бъде подготвен правилно, защото иначе може да има отрицателни последици, ако не е добре сварен, преди да бъде консумиран. Въпреки това, ако е правилно приготвен, сиропът атакува директно вирусите чрез изключване на способността им да се свързват с клетки, като по този начин предотвратява допълнителна инфекция и позволява на имунната ви система да си свърши работата.

Маслинови листа

Маслиновите листа са най-силни, когато се приготвят като тинктура и се приемат в течно състояние или под формата на капсули. По този начин те са мощно антивирусно и антимикробно средство за защита. Подобно на повечето средства за защита, изброени тук, те може да се използват срещу настинка и грип, но също така са и доказано ефективни срещу херпес. Ключът се състои в Еленоликовата (elenolic) киселина, която е мощен компонент на маслиновите листа и унищожава вируси.

Жълт кантарион

Повечето хора свързват жълтия кантарион с депресия, тревожност и някои неврологични проблеми, като невралгия и ишиас, но той също е доказано ефективен при лечение на грип и херпес. Жълтият кантарион дори понякога се използва за лечение на HIV. Той действа като атакува клетъчните мембрани, където вирусите престояват скрити от имунната система, като по този начин ги прави уязвими, така че тялото ви да може да се излекува.

В допълнение към посочените по-горе средства за защита, можете да намерите и добавки, които съчетават тези средства за защита в един удобен продукт.

 

Автор: Sam Cohen

Източник: http://blogs.naturalnews.com/top-natural-anti-viral-remedies/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *