Научете се как да дишате правилно и изпитайте изненадващи ползи за здравето

(NaturalNews)

Най-простото нещо, което правим. Нещо, за което дори не трябва да мислим, е нещо, което почти всеки прави погрешно. Правилното дишане е една от най-важните практики, която можем да направим за нашето здраве. То променя живота. Толкова просто и лесно, толкова пренебрегвано и подценявано и така недооценено.

Повечето хора дишат бързо с плитки вдишвания. Повдигаме раменете си, издърпаме диафрагмата и поемаме дъх, който изпълва само горната част на дробовете ни. Това е ограничително и неефективно. Това е форма на дишане, която е логична по време на интензивни ситуации, но поради постоянното състояние на стрес от нисък клас в нашия модерен свят, повечето хора като че ли просто са настроени с този вид дишане. Когато дишате правилно, диафрагмата, стомахът и гръдният кош се разширяват, а не пекторалната област. Издишването напълно, също е от значение. Не забравяйте, вие вдишвате богат на кислород въздух и издишвате въглероден диоксид и токсини.

Наблюдавали ли сте някога как дишат бебетата? Техните стомаси се издигат и ребрата им се разширяват напълно с всяко вдишване. Гледайте и се учете. Те правят това правилно. Не е нужно да бъдат научени. Просто трябва да им се напомни по-късно. Както и на нас.

Ползите от правилното дишане

Всяка клетка в нашето тяло изисква кислород, за да оцелее. По-високите нива на кислород увеличават функцията и са от жизненоважно значение за доброто здраве. Много от най-ефективните природни лечения за тежки животозастрашаващи заболявания се съсредоточават върху насищане с кислород на клетките. Най-лесният начин да получите повече кислород в тялото си и във всяка клетка на тялото е да дишате правилно.

Правилното дишане увеличава значително издръжливостта и умствената яснота и помага на тялото да се детоксикира по-ефективно (80% от отстраняването на токсини в организма се осъществява чрез издишванията). То, също така, подобрява значително настроението. Подобрява стойката, която има тонове други положителни ефекти върху здравето. То променя перспективите и реалностите. Помислете за това: когато се чувствате зле и се усмихвате, забелязвали ли сте как това ви кара да се чувствате малко по-добре? Поради същата причина е трудно да бъдете нещастни, докато се усмихвате, трудно е да бъдете хронично стресирани, когато изпълнявате пълни, правилни, подмладяващи и релаксиращи вдишвания.

Правилното дишане е толкова важно, че в много от древните практики на бойните изкуства се казва, че ученикът прекарва месеци или години, учейки се как да диша и да се лекува, преди да се научи да се защитава.

Научете се как да дишате правилно

Легнете. Поставете предмет върху вашия корем, като например книга. Вдишайте и избутайте книгата толкова високо, колкото е възможно чрез разширяване на стомаха. Издишайте, отпуснете корема, и вижте предмета доколкото е възможно по-ниско. Практикувайте това пресилено дишане, докато стане лесно. След това забавете нещата. Опитайте се да правите само четири вдишвания в минута. Помислете за качеството пред количеството. Дишайте само през носа в продължение на няколко минути. След това вдишвайте през носа и издишвайте през устата в продължение на няколко минути. Медитирайте, като се фокусирате само върху умишлено, контролирано, дълбоко дишане и реакцията на организма Ви към него (какво е усещането).

Следващата стъпка е да дишате толкова дълбоко и толкова бавно, доколкото е възможно по време на тренировка, и да дишате правилно всеки път, когато мислите за това. Изправете гърба, повдигнете раменете и да запазете добра стойка, докато го практикувате. Практикувайте всяка нощ с лягането, също и със събуждането всяка сутрин. Това ще стане ваша втора природа. Вашият живот ще се промени. Наистина.

Ако страдате от астма, малко известен е фактът, че свръхрастежът на кандида в организма е една от най-честите причини за астма и други алергии. Научаването как да се диша правилно с добра стойка, комбинирано с балансиране на чревната флора, обикновено лекува астма.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Michael EdwardsВашият коментар