Когато става въпрос за здравето и храненето, изглежда че всичко старо е отново ново. Много използвани на времето храни или здравни протоколи са били атакувани и дискредитирани по-късно от финансирани от индустрията „учени“, които се опитват да продават токсични заместители като растително масло или аспартам.

Но тъй като на здравната информираност се е увеличила  коренно през последните две десетилетия, много от „старите“ неща са отново нови. В тази статия споделям моя списък на много от тези „стари“ неща, които внезапно се връщат на мода.

Това което е старо е внезапно ново

• Местни храни – Преди възхода на фабричните храни, почти всички храни бяха местни. Като резултат на това, всичко беше далеч по-здравословно и по-хранително от днешните централно-произвеждани и разпределяни храни.

Сега, благодарение на възхода на движението за местно отглеждане на храна и фермерските пазари, местната храна отново става популярна. Също така се случва, че е екологично устойчиво. Ако човечеството трябва да оцелее следващия век, трябва да направи това, като се научи как да произвежда местна децентрализирана храна.

Слънчева светлина – Веднъж хвалена като здравно лечение сама по себе си, слънчевата светлина е била безмилостно атакувана от дерматолози и раковата индустрия, които са насърчавали огромни недостатъци на витамин D сред населението. Но сега, след като значението на витамин D се връща към светлината, все повече и повече хора се обръщат към разумното излагане на слънце като мощно, истинско здравно лечение със забележителни ползи за борба с рака.

Яйца – Порочната кампания, атакуваща яйцата, водена през 1970-те и 1980-те години, се е основавала изцяло на грешна наука и измамни диетични съвети. Оказва се, че целите яйца са много здравословни, когато са произведени от свободно отглеждани кокошки, които не са хранени с ГМО, пестициди и химикали. Днес хората отново признават това и повече хора не само купуват яйца, но дори и отглеждат свои собствени кокошки (като мен).

• Масло – Също като яйцата, маслото беше оклеветено от продадени учени, разпространяващи пропагандата на Голямата Хранителна Индустрия да продава частично хидрогенирани масла и маргарин. Днес, обаче, обществото най-накрая осъзнава, че хидрогенираните масла са отрова. Изглежда, че всъщност истинското масло е много по-добро за нас, отколкото фалшивите масла. И маргаринът вече до голяма степен се възприема като евтина храна, ядена от хората с ниски доходи, които не могат да си позволят истинско масло.

• Нети чайници и назални промивки – Употребявана през цялата човешка история, носната (синусна) промивка е практика, която се проследява назад до зората на цивилизацията. Но по време на възхода на ерата на антибиотиците, личната хигиена сяда на задната седалка към „по-научния“ протокол за вземане на антибиотици, вместо просто изплакване на синусите. Но ерата на антибиотиците вече е към своя край, поради подпомаганата от лекарите злоупотреба с антибиотици, която ускори развитието и разпространението на смъртоносни супербактерии. Изведнъж, изплакването на носните канали със солена вода изглежда много по-мъдро от вземането на химически хапчета, предизвикващи супербактериите.

• Захар – Захарта от захарна тръстика е безмилостно атакувана като враг на здравето. Но се оказва, че изкуствените подсладители като аспартам и сукралоза са много по-тревожни, отколкото захарта – особено, ако захарта е минимално преработена (кристали от изпарен сок тръстика). Високо-фруктозният царевичен сироп също вече е широко смятал, като далеч по-насърчаващ болести от захарната тръстика и много хора всъщност търсят газирани напитки, подсладени със захар вместо царевичен сироп.

• Очила – Контактните лещи включват използването на почистващи химикали, съдържащи консерванти, които при продължителна употреба водят до дразнене на очите. Ето защо някои хора изпитват дразнене на очите и сега се завръщат към използването на очилата. Въпреки че очилата бяха „старомодни“ за известно време, се завръщат отново, като все повече хора ги намират за по-удобни и естествени от контактните лещи.

• Естествен цвят на косата – За много хора ерата на собствено отравяне с токсични бои за коса е приключила. Естествените цветове са отново в стил и натуралната посивяла коса показва по много начини мъдрост, вместо да се правят отчаяни, скалъпени усилия за преструване, че сме по-млади.

• Разговори лице в лице – По време на възхода на социалните медийни гиганти като Facebook, хората мислеха, че ще е готино да се свързват един с друг онлайн. Но сега истината става очевидна за почти всеки: „свързването“ онлайн, изобщо не е като свързване. Това, за което наистина жадуват хората е човешко взаимодействие, а не безсмислени, сглобени по електронен път социални кръгове.

В допълнение, тук е кратък списък на някои други храни и здраве, които изведнъж са обратно на мода:

• Червено вино (и ресвератрол)
Сурово мляко
• Пелени от плат
• Диети на растителна основа
• Домашно обучение
Здравословни соли от пълен спектър
Авокадо (което отдавна е атакувано, заради високото му съдържание на мазнини)
Витамин C
• Органично кафе

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Mike Adams

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×