Отрицателните йони са твои приятели

Нека поговорим за йоните. Какво е йон? Или може би по-важното е, защо трябва да знаете за йоните?

Атомите са съставени от електрони, протони и неутрони. Когато атомите са свързани заедно, те правят една молекула, а йонът е молекула кислород, която е с различен брой електрони и протони. Ако броят на протоните е по-висок, тя е положително заредена, катион. Ако има повече електрони, отколкото протони, тя е отрицателно заредена, отрицателен йон, анион.

И сега идва интересната част…

Положителните йони не са ви приятели. Те могат да ви превърнат в ексцентричен, мрачен безсънник и същевременно поставят вашата ендокринна система в голяма беда. Тъй като ендокринната система контролира здравето ви, това не е добро за вас като цяло.

Отрицателните йони, от друга страна, са “героите”.

Така че йоните влияят на здравето ви. Положителните йони са вредни за вашето здраве, докато отрицателни йони благославят вашето здраве.

Токът предоставя “златна мина” от положителни йони. Климатик, централно отопление, компютри, флуоресцентни лампи, мобилни телефони, интелигентни измервателни уреди и други, действат по същия начин. Положителните йони преобладават в повечето домове и офиси, което обяснява умората, главоболието и не съвсем ясната мисъл.

Отрицателните йони идват от места, където водата се движи – водопади, море, реки. Свежият въздух, който е след буря, предлага много отрицателни йони. Трябва да се “предприемат стъпки”, за да получите отрицателни йони. Те не идват толкова лесно в живота ви, както положителните йони.

Защо трябва да се притеснявате за нещо, което не можете да видите и най-вероятно никога не сте чували? Защото отрицателни йони са ваши приятели.

Какво правят отрицателните йони за вас?
• Почистват закрити помещения от: прах, плесенни спори, вируси, бактерии и др. Изследвания казват, че отрицателните йони могат да ви отърват от 52% от праха, 95% от бактериите и 40% от вирусите. Няма статистика за плесенните спори, но отрицателни йони със сигурност помагат при алергия към мухъл.

• Подобряване на дишането на тези с дихателни проблеми, като астма, бронхит, сенна хрема, алергии, дори и при пушачи. Телата ни имат въздухоочистители, реснички, които почистват замърсителите, преди те да стигнат до белите дробове, но респираторни проблеми може да попречат на работата на ресничките и в крайна сметка в белите си дробове се натрупват алергени, бактерии, вируси и други замърсители. Отрицателните йони възстановяват нормалната дейност на ресничките, така че те да могат отново да си вършат работата. Колкото по-негативни йони, толкова по-добри резултати.

•  Укрепване на имунната система, надбъбречните жлези и щитовидната жлеза. Не разполагаме с проучвания за въздействието върху други жлези с вътрешна секреция, но поради факта, че когато едно нещо влияе на една жлеза, то влияе и на всички останали, значи със сигурност отрицателните йони помагат на всички жлези. Особено след като те са доказали, че правят по-добър живота на всички наши клетки.

• Регулиране на серотонина. Недобрите нива на серотонин причиняват депресия, безсъние и кошмари; лекарства не помагат. Дали прекалено високи или прекалено ниски, отрицателните йони връщат серотонина обратно до мястото, където той трябва да бъде – без странични ефекти.

• Намаляване на умората и подобряване на умствената яснота и ефективност.

Разбирате ли сега защо отрицателните йони са герои? Въпреки че никой не знае как го правят.

Означава ли това, че отрицателни йони са отговорът на всичко? Ами не. Животът продължава дори и когато отрицателни йони не са на сцената, но максималните резултати изискват добро хранене.

Една последна полза: Ако имате високо кръвно налягане, отрицателните йони могат да го намалят.

 

Автор: Bette Dowdell

Източник: http://blogs.naturalnews.com/negative-ions-friends/Вашият коментар