Има много причини хората да кашлят. Този симптом може да бъде причинен от респираторни инфекции като бронхит или пневмония, от алергична реакция или вирусни инфекции като настинка или грип. Може също да бъде причинена от някои лекарства, като тези, които спомагат за лечение на високо кръвно налягане. Каквато и да е причината, може да бъде трудно състояние, с което да се живее, особено ако тази кашлица пречи на способността да получите добър сън през нощта. Има много продукти на пазара, които могат да помогнат при кашлица – но преди да се стигне до бутилката със сироп за кашлица, прочетете, за да разберете повече за сок от ананас и защо последните проучвания установяват, че е по-ефективен от масовите продукти за дразнещата кашлица.

Защо сокът от ананас е толкова ефективен срещу кашлица?

През 2010 г. изследователи в Индия – която има дълга история на естественото лечение, поради своите аюрведични традиции – сравняват ефектите на сиропите за кашлица с естествената смес от сок от ананас, сол, черен пипер и мед, при туберкулозни пациенти. Установено е, че естествената смес е много по-ефективна за успокояване на кашлица и възпалено гърло, отколкото търговския медикамент.

Това предизвиква и други проучвания по този въпрос и учени стигат до заключението, че причината сок от ананас да е толкова ефективен за кашлица, е наличието на бромелаин, ензим, който има мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които позволяват да се намали дразненето на гърлото и по този начин да ви освободи от упоритата кашлица.

Също така, ананасът съдържа големи количества витамин С (друг захранващ антиоксидант), както е и богат на витамин А и минерали, като магнезий, манган и калий, всички от които помагат да се стимулира имунната система и да улеснят тялото да се бори с инфекциите, които причиняват кашлица.

Рецепта за лек срещу кашлица с ананас

По-долу е рецепта за лек срещу кашлица, подобна на тази, използвана при проучването в Индия, споменато по-рано в тази статия.

Съставки:

  • 1 чаша сок от ананас
  • 1/4 чаша прясно изцеден лимонов сок
  • 1 чаена лъжичка джинджифил на прах
  • 1 супена лъжица органичен, суров мед
  • щипка сол
  • щипка лют червен пипер

Начин на приготвяне:

Комбинирайте всички съставки в блендер. Лекарството може да се използва до три пъти на ден, за да се противодейства на кашлица.

С една дума, това лекарство със сок от ананас или дори само сок от ананас, са чудесен начин за естествено лечение на кашлица, дължащо се на наличието на силни антиоксиданти като бромелаин, както и други витамини и минерали, които подпомагат имунната система на организма, докато се бори с болестта.

Източник: http://www.naturalnews.com/050811_pineapple_juice_cough_syrup_natural_remedies.html#ixzz3jC9SI6QL

Автор: Sandeep Godiyal

Напиши коментар

Добави обява

×
×