Защо трябва да се практикува йога?

Йога става все по-популярна през последните десет години, тъй като все повече и повече хора  я намират за интересен и достъпен начин да поработят върху стречинг и упражнения. Ако вие все още се нуждаете от причини да се убедите в това, което йога може да предложи, то тук са пет причини, поради които трябва да промените съзнанието си и да започнете да практикувате йога днес.Подобрява стойката

Йога е един чудесен начин да се противодейства на проблемите, свързани с позата, които често са в следствие на съвременните работни места, като бюра. Ако работата в офиса ви е оставила с повече болки и страдания, отколкото можете да понесете, тогава йога е чудесен начин да се борите с проблема и да се почувствате отново добре. В йога, позата е всичко и затова не е учудващо, че йога пози или асани наистина могат да помогнат да оправите собствената си поза и да се справите с болки в гърба и други проблеми, свързани с позата.

Подобрява кръвообращението

Повечето хора не мислят за йога като форма на аеробни упражнения и често я виждат като лесна (и следователно ненужна) форма на упражнение. Въпреки това, истинските йоги знаят, че йога е действително доста добра тренировка за цялото тяло и всеки добър йога клас ще остави челото ви потно и пулса ви ускорен. Поради това, йога е чудесен начин да подобрите вашето кръвообръщение и да се гарантира, че сърдечно-съдовото ви здраве остава във върхова форма.

Съхранява ставите здрави

Здрави стави са ключът към по-пълноценен живот по-късно. Ако искате да останете мобилни се отнасяйте към вашите стави добре сега. Йога повишава гъвкавостта на ставите и гарантира, че те остават добре смазани и еластични с напредване на възрастта. По тази причина, много опитни състезатели, като бегачи на дълги разстояния, практикуват йога: тя укрепва техните измъчени стави и помага да се избегнат наранявания. Йога е чудесен начин да се уверите, че вашите ключови стави остават в отлична форма.

Помага за справяне със стреса

Йога не е само добра за физическото ви здраве, но също така за умственото и духовно здраве. Йога изисква интензивно фокусиране върху дишането, докато стоите в дадена поза и докато се премествате от поза в поза, и това може да изясни ума и да помогне на тялото да се оттърве от стреса. Докато съвременна йога се стреми да се съсредоточи повече върху атлетичната страна, има и придружаваща философска и духовна страна на йога, които не бива да се забравят.

Предизвикайте себе си

С йога всеки следващ ден е предизвикателство за вас самите. Много хора не правят йога, защото мислят, че не са достатъчно гъвкави, но в действителност, всеки може да се възползва от йога независимо дали е естествено еластичен или не. В действителност, тези, които са най-малко гъвкави могат най-много да спечелят. Вместо да се измислят извинения, опитайте йога клас днес. Вие ще бъдете изненадани от това, което може да направи тялото ви.

 

Автор:  Sandy J Duncan

Източник: http://blogs.naturalnews.com/top-5-reasons-practicing-yoga-today/

By admin

One thought on “Топ 5 причини, поради които трябва да се практикува йога”
  1. Йога е велико учение и не само за физиката, но най-вече за въздигане на ДУХОВНОСТТА , на човека!!! Не случайно ЦЪРКВАТА … намрази Йога, като конкуренция!!! Ха – ха – ха!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *