лимон-плод

Животът е много натоварен и повечето от нас понякога са твърде заети, за да си изградят навици, които да пазят здравето на тялото. Правилното хранене, редовното упражняване и достатъчното количество сън не отнемат толкова много от времето ни, колкото си мислим. Добрата новина е, обаче, че има няколко прости и лесни неща за вършене, които да ни запазят здрави. Един от най-добрите и най-простите начини да направите това е да се пие лимонова вода ежедневно. Този навик може да се вмести дори и в най-натоварените графици, и въпреки че отнема само няколко минути сутрин, той може да направи голяма разлика в здравето. По-долу са някои от най-добрите причини защо всеки трябва да пие чаша лимонова вода сутрин – някои от тях може наистина да са изненада!

По-добро храносмилане

Лимоновата вода е един от най-добрите начини за подобряване  здравето на храносмилателната система. Оцетната киселина в лимоните помага на стомаха да разгради храната, а също и стимулира производството на жлъчка в черния дроб. Екстра жлъчката помага в процеса на храносмилането и предпазва от проблеми като лошо храносмилане и запек.

По-силен имунитет

Пиенето на лимонова вода всекидневно е чудесен начин за засилване на имунитета. Тя е богата на витамин С, който помага на организма да се пребори с бактериални и вирусни инфекции, а също така има силни антиоксидантни свойства, които подкрепят общото здравословно състояние.

Добра хидратация

Особено в топлото време, пиенето на вода сутрин може да ви помогне да се запази тялото хидратирано. Лимонът във водата ѝ придава по-добър вкус и насърчава хората да пият повече. Когато тялото е хидратирано, всички телесни системи работят по-добре.

Младостта на кожата

Лимоновата вода е чудесен начин да се хидрате и овлажните естествено отвътре, и това ще доведе до естествено младежки изглеждаща кожа. Фактът, че лимонът е с толкова високо съдържание на витамин С и други антиоксиданти също го прави прекрасен тоник против стареене.

Здравословно тегло

Пиенето на лимонова вода всекидневно е също и чудесен начин да се отървете от няколко нежелани килограма. В интерес на истината, лимоновата вода е може би един от най-евтините начини за отслабване. По-добро храносмилане и добра хидратация са най-големите помощници за отслабване.

Помощ за ставите

Това може да звучи странно, но пиенето на лимонова вода дневно е също и много добро за здравето на ставите. Това е така, защото пикочната киселина може да се натрупва в ставите и да причинява болка, скованост и дискомфорт. Пиенето на лимонова вода, обаче, може да помогне за отстраняване на пикочната киселина от тялото, преди да може да увреди ставите.

Поради всички тези причини,  всяка сутрин трябва да се пие вода с лимон – дори и от хора с най-натоварените графици, това е рутина, която всеки може да вмъкне за дългосрочни и краткосрочни ползи за здравето.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

By admin

4 thoughts on “Топ 6 причини да пиете лимонова вода всеки ден”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *