(NaturalNews)

 

За 44% от мъжете и 39% от жените, диагностицирани с рак, е станало по-важно от всякога да се разбере кои са храните, които не само подхранват тялото, но и го детоксикират от всякакви агенти, причиняващи рак. Ето някои от най-мощните храни и билки за унищожаване на рак.

Морски зеленчуци

Келп, комбу и нори са три от най-често срещаните морски зеленчуци със забележителен ефект върху рака. Те са едни от най-богатите и най-усвоими източници на йод. Липсата на това вещество е свързана с рак на гърдата и рак на яйчниците при много пациенти.

Те също са богати на калций и калий, както и всички минерали, които помагат в насърчаването на много алкална среда, което прави оцеляването на съществуващия рак изключително трудно.

Водорасли

Хлорела и Спирулина са две от най-мощните водорасли и са доказани ракови бойци.

Благодарение на тяхното невероятно действие за детоксикация (включително свързване с и премахване на тежки метали) и свойства за повишаване на имунната система (чрез насърчаване на производството на здравословна чревна флора и борба със свръхрастеж на кандида), те са изключително необходими при лечение на рак.

Кръстоцветни зеленчуци

Кръстоцветните зеленчуци като броколи, карфиол и зеле са свързани с понижаване на риска от рак и имат способността да спират растежа на раковите клетки за тумори в гърдата, матката, лигавицата, белия дроб, дебелото черво, черния дроб и шийката на матката.

Оказва се, че фитохимикал, наречен сулфорафан, може да стимулира ензими, които детоксифицират канцерогените преди да са увредили клетките, както и индол 3-карбинол и крамбен, които също  предполагат, че активират ензими за детоксикация.

Лечебни гъби

Лечебните гъби като рейши и чага имат няколко биоактивни молекули, включително и анти-туморни агенти, идентифицирани в тяхната структура. Тези биоактивни съединения включват полизахариди, алкалоиди, токофероли, феноли, флавоноиди, каротеноиди, фолати, ензими на аскорбинова киселина и органични киселини.

Проучвания показват, че консумацията на рейши в дългосрочен план предотвратява туморна пролиферация и растеж чрез увеличаване на нивото на антиоксиданти в кръвната плазма на индивида, докато повишават имунитета на тези, които страдат от напреднал стадий на рак.

Алое Вера

Изследвания показват силни имуномодулиращи и противотуморни свойства на полизахаридите в алое вера, което означава, че тя повишава функцията на имунната система и унищожава раковите тумори.

Едно проучване в Интернационална Имунофармакология показа, че полизахаридите в алое вера, проявяват силни дейности на активиране на макрофагите, включително производство на увеличени обеми на азотен оксид, който има анти-туморен потенциал.

Коноп

Растението коноп съдържа някои от най-балансираните и най-богати източници на масла на планетата с идеално съотношение 3:1 за омега 6 и омега 3. Маслото от конопено семе съдържа също 80% есенциални мастни киселини, най-високото съдържание от всяко растение.

Основните мастни киселини са от съществено значение за функцията на имунната система, поради техните антиоксиданти и противовъзпалителни мастни киселини, които помагат за окисляване на клетките и възстановяване на здравето на клетъчно ниво. Тъй като ракът не може да оцелее в силно наситена с кислород среда, превъзходното съдържание на есенциални мастни киселини в конопа го прави чудесен избор за лечение на рак.

Чесън

Двойно-сляпо, рандомизирано проучване с над 3000 души за седем клинични години е показало, че рискът от рак е намален с 60% за тези с най-висок прием на зеленчуци съдържащи алиум, включително и чесън.

Изглежда че, чудното хранително вещество, което произвежда противоракови съединения е ензима алиназа (хранително вещество в рода Алиум). Ключът е да се счука чесъна и да преседи в продължение на 15 минути, за да се освободят тези противоракови съединения.

Куркума

Фондацията Удължаване на Живота е провела обширни изследвания в противораковите свойства на куркумата и е установила, че тя се насочва към 10 причинни фактори, участващи в развитието на рака, включително увреждане на ДНК, хронично възпаление и нарушаване на клетъчните сигнални пътища.

Също така, стотици проучвания показват, че куркуминът е мощна противоракова храна, която блокира развитието на рака по редица уникални начини.

Надявам се това да ви вдъхнови да се доверите на природата, за да можем да започнем да обръщаме тези страшни статистики.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek Henry

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *