(NaturalNews)

Биотехнологията отдавна се опитва да обрисува критиците на генното инженерство като анти-научни. Полага се голямо усилие, за да се убеди обществеността, че по-голямата част от учените в света подкрепят генното инженерство. В действителност, ГМО са силно критикувани в научната общност. Тук са професионалните мнения на само няколко от хилядите учени, които критикуват и са скептични по отношение на ГМО.

„Има три неща, които не могат да бъдат скрити за дълго: слънцето, луната и истината“ – Буда

Вандана Шива, Ph.D

Вандана Шива е образована като физик в университета на Пенджаб. След това тя продължава Ph.D. обучение в Университета на Западно Онтарио Канада. Нейната сфера на обучение е известна като „Скрити променливи и не-локалност в квантовата теория“. По-късно, нейната работа еволюира в интердисциплинарни изследвания в областта на науката, технологиите и политиката за околната среда. Д-р Шива е смела и неуморима активистка, автор, научен съветник и майка. Списанието Forbes Magazine обявява д-р Шива за една от седемте най-влиятелни жени в света.

… Реториката за поемане на контрола върху хранителните системи и доставката на семена винаги се основава на „подобрени семена“. Но това, което не се споменава е, че промишлените семена са „подобрени“ само в контекста на по-висока зависимост към химикали, както и по-голям контрол от корпорации.

Най-новото в анти-научната беседа на промишленото селско стопанство е за намаляването на всичко до генетично модифицирани организми (ГМО).

… Данните от Центровете за контрол на заболяванията на САЩ показват, че с настоящите тенденции, едно на всеки две деца в САЩ ще бъде с аутизъм в рамките на няколко десетилетия. Вид, който разрушава собственото си бъдеще заради изкривено и манипулирано определение на науката, не е интелигентен.

Както бе казал Айнщайн, „Две неща са безгранични: вселената и човешката глупост, не съм сигурен за Вселената.“

 

Тиери Врейн, Ph.D

Д-р Врейн е бивш ръководител по биотехнология в Изследователска станция по земеделие Съмърланд на Канада. Неговата работа е била да отговоря на загрижеността по отношение на безопасността на ГМО. Той си е вършил работата достоверно в продължение на много години, подсигурявайки обществеността и други учени относно безопасността на ГМО. Сега, години след пенсионирането си, той е обърнал позицията си.

През последните 10 години промених позицията си. Започнах да обръщам внимание на потока от публикувани изследвания, идващи от Европа, някои от престижни лаборатории и публикувани в престижни научни списания, които поставяха под въпрос въздействието и безопасността на инженираните храни.

Опровергавам твърденията на биотехнологичните компании, че техните специално създадени култури дават повече добив, че се нуждаят от по-малко прилагане на пестициди, че нямат влияние върху околната среда и, разбира се, че са безопасни за ядене.

 

Ричард Строхман, Ph.D.

Д-р Ричард Кембъл Строхман бе почетен професор по молекулярна и клетъчна биология в Университета на Калифорния, Бъркли. Той беше запален критик на идеята, че гените определят съдбата. Д-р Строхман почина на 4 юли 2009 г.

… Ние сме в критична позиция, където знаем слабостта на генетичната концепция, но не знаем как да я включим в ново, по-пълно разбиране. Монсанто знае това. DuPont знае това. Novartis знае това. Всички те знаят това, което знам аз. Но те не искат да го разгледат, защото това е твърде сложно и това ще струва твърде много, за да се разбере. Броят на въпросите, броят на възможностите за това, което се случва с една клетка, в целия организъм, когато поставите чужд ген, са почти неизброими. А времето, което ще отнеме, за да се направи оценка на безкрайните възможности, които възникват е извън възможностите на компютрите. Но това е, което получаваме, когато си имаме работа с живи системи.

За да прочетете повече от учените по-горе по отношение на мислите им за ГМО и да прочетете за становищата на следните учени: Жил-Ерик Сералини, Ph.D .; Стефани Сенеф, Ph.D .; Нанси Суонсън, Ph.D .; Шив Чопра, Ph.D .; Джон Балатинекз, Ph.D .; Дейвид Сузуки, Ph.D .; Джейн Гудол, Ph.D .; Д-р Мае-Уан Хо, Ph.D .; Дейвид Шуберт, Ph.D .; Патрик Браун, Ph.D. Вижте пълната статия Учени срещу ГМО на английски и вижте също Детоксикация от ГМО.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Joel Edwards

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *