Болка в гърба с продължителност шест месеца или повече се определя като хронична болка и рефлектира върху 50 до 80 милиона американци и струва над 100 милиарда долара разходи всяка година.

Болки в гърба могат да направят живота ви понякога и непоносим. Вие не можете да се концентрирате върху работата си, личния си живот и всекидневнте задачи. Болката в гърба винаги ще бъде в челните редици.

Последните изследвания показват, че хроничната болка е разрушителна за организма. Колкото по-дълго хроничната болка остане нелекувана, толкова по-лошо става. Хроничната болка освобождава каскада от вредни хормони, такива като кортизол, които оказват неблагоприятно въздействие върху имунната система и бъбречна функция.

7 билки при хронична болка в гърба

Карамфилово масло
То е популярно лекарство и за зъбобол. Нанесете една или две капки от това отлично противовъзпалително средство директно към болния си зъб.

Розово масло
То е богато на съставки, които успокояват нервната система. Противовъзпалителните агенти го правят един от любимите съюзници за облекчаване на артритни болки и страдания. То е и антиспазмолитично, така че облекчава менструални или мускулни крампи.

Джинджифил
Корените на джинджифил, жен-шен, ангелика, див сладък картоф и разклонена цимицифуга са богати на противовъзпалителни стероиди. 20-30 капки тинктура, направена от пресни или сухи корени на някоя от тези билки помагат да намалят болки в ставите. Синтезираните стероидни лекарства, за разлика от билките, често имат отрицателно въздействие върху имунната система и са известни за стимулиране на остеопороза.

Босвелия
Тя съдържа противовъзпалителни и аналгетични бозвелови киселини, които могат да успокояват болка от спортни травми и също може да помогнат при остеоартритна болка в коляното. Взимайте 150 до 400 мг капсули или таблетки (стандартизираните съдържат 30% до 65 процента бозвелова киселини) три пъти дневно в продължение на два до три месеца.

Много лют червен пипер (Кайен)
Кайенът е подправка към ястия, но също така е и мощен боец срещу болка. Фондацията The George Mateljan, ангажирана с обучението на обществеността за здравословни храни, признава лютия червен пипер за ефективен борец при хора, страдащи от куп болежки и остеоартрит.

Kора от бяла върба
Тя се използва за лечение на болка още от древните гърци преди повече от 2400 години. Американските индианци в Северна Америка я използват като болкоуспокояващо още преди пристигането на европейските заселници. Изследване на салицин, болкоуспокояваща съставка във върбовата кора, довела до откриването на аспирин през 1899. Най-важната активна съставка е салицин, но в кората на върбата се съдържат и други противовъзпалителни съставки.

Ленено масло
Лененото масло е богато на есенциални мастни киселини, които насърчават баланса между омега-3 и 6 мастни киселини в кръвта. Този баланс намалява възпалителния отговор в тялото. Въпреки че най-често се използва като слабително средство, лененото семе също е полезно за жените, които страдат от болки в гърдите.

 

Автор: Phyllis

Източник: http://blogs.naturalnews.com/7-non-addictive-cost-effective-herbs-chronic-back-pain-relief/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *