Диуретична храна е всяка храна, която съдейства за отделянето на вода от тялото ни. Това може да помогне в процеса за премахване на токсини и има редица положителни ефекти, най-важното, намаляване на кръвното налягане. Така че, ако търсите да добавите храни с диуретични свойства, ето списък на 8 такива, които можете да опитате, за да добавите към вашата диета. В допълнение към това, че са диуретици, те също имат редица други ползи за здравето:

1. Спанак

Спанакът е не само любима храна на Попай, но е и зеленчук с диуретични свойства. Богат източник е на витамин А и С, и дава до 20 калории на порция. Не забравяйте, че суровият спанак обикновено ще осигури по-голяма хранителна стойност, отколкото варения спанак.

2. Грозде

Гроздето е друг природен диуретик. То за първи път е въведено в Америка от испански изследователи преди 300 години. Има около 8000 сортове грозде по света и те принадлежат към 60 вида. Ще получите много витамин C и K, ако консумирате най-малко една чаша грозде на ден.

3. Зелен фасул

Зеленият фасул се събира с шушулките, преди семената да са узрели. Хората използват зелен фасул не само заради диуретичните му свойства, но и заради аромата и свежеста, които могат да бъдат забележителни.

4. Кейл

Кейлът има добри диуретични свойства. Но по-важното е, че тази храна се разглежда от мнозина като хранителна електростанция, съдържаща всичко, което някога е имало в зеленолистните.

Освен че е диуретик, кейлът е един невероятен източник на витамин К, С и А, както и на калций и калий. Листата му се различават по цвят, варира от черно до лилаво, в зависимост от сорта. Подготовка на листата със зехтин или дори готвене с чесън винаги е добра идея.

5. Зеле (Collard Greens) – къдраво зеле

Този зеленчук също има диуретични свойства, но повечето от нас дори не знаят за него. В допълнение то е чудесен източник на разтворими фибри и витамин C, съдържа изобилие от хранителни вещества с противоракови свойства.

6. Броколи

Те са богат източник на витамин С и А, както и фолиева киселина и калий. Децата харесват броколи, когато се смесят с кисело мляко, въпреки че те могат да ги харесат задушени или сурови. Те са чудесен диуретик, който да добавите към вашата диета.

7. Зеле

Зелето е друг важен източник на витамин С. Можете дори да консумирате на салата сурово или сготвено.

8. Салата айсберг

Салата айсберг е много популярно зеленолистно с диуретични свойства. Състои се предимно от вода. Въпреки, че салата айсберг не е толкова питателна като кейл и някои други зеленолистни, то този зеленчук не е никак лоша храна за вас.

 

Автор: Adam Ferguson

Източник: http://blogs.naturalnews.com/8-diuretic-foods-can-help-reduce-water-retention/

Напиши коментар

Добави обява

×
×