Издърпването с олио е древен аюрведичен метод за избелване на зъбите и стимулиране на оралното здраве. Има доста изследвания, които доказват неговата ефективност и много хора потвърждават.

Аз го правя всеки ден в продължение на една година и определено може да се види и да усети разликата. Зъбите ми са по-бели и  по-гладки при докосване, без плака и венците ми не кървят вече, докато си мия зъбите.

8 причини да започнете да почиствате зъбите си с кокосово олио

1. Избелване на зъбите

Само за няколко седмици зъбите ви ще бъдат много по-ярки и по-бели, без нужда от химико-натоварени пасти за избелване на зъби или лепенки.

2. Намаляване на лошия дъх (халитоза)

Лошият дъх може да бъде наистина смущаващ. Той се причинява от газове и химикали, произвеждани от бактерии в устата. Изтеглянето с олио помага да се отървете от тези бактерии за намаляване на лошия дъх.

3. Намаляване на вредните бактерии в устата

Дърпането с олио намалява броят на Streptococcus Mutans. Тези бактерии допринасят за кариеси и натрупване на плака.

4. Предотвратяване на болести на венците и устата

Гингивит е възпаление на венците, причинено от бактерии. Издърпването е много ефективно за убиване на тези бактерии и намалява образуването на плака. То помага за лечение на кървене на венците, предпазва от кариес и насърчава здрави и розови венци.

5. Детоксикация

Отличен начин да се помогне на тялото ви да елиминират повече токсини, микроорганизми и отпадъчни материали. Това дава на вашите вътрешни системи за филтриране, бъбреците и черния дроб, пространство за дишане и помощ, за да работят по-ефективно.

6. Успокоява главоболие и мигрена

Последните проучвания показват, че голяма част от главоболие или мигрена са причинени от задържането на токсини и други отпадъчни материали, които дразнят нервната система. Дърпането с кокосово олио може да ви помогне да се отървете от тези натрупвания, а това да помогне за облекчаване на главоболие или мигрена.

7. Помага при астматични симптоми и конгестия

Издърпването има противовъзпалителни ефекти и много хора са докладвали, че то им помага при симптоми на астма, бронхит или конгестия.

8. Подобрява кожата

Когато има по-малко токсини и отпадъчни материали наоколо, кожата ви изглежда по-здрава и по-гладка. Много хора казват, че издърпването изчиства кожата от акне и други кожни заболявания.

Как действа?

Издърпването с олио е супер лесно и е най-добре да се прави сутринта, преди да се яде или пие. Вземете една супена лъжица кокосово масло в устата си и жабурете в продължение на 20 минути, след което изплюйте и изплакнете добре с вода (топла вода, работи най-добре) и четка, както е обикновено. Не поглъщайте маслото, тъй като е пълно с токсини и бактерии.

Можете да използвате и друго олио, но за предпочитате е органично екстра върджин кокосово масло, заради неговите антибактериални и противовъзпалителни свойства.

Можете да започнете с 5 минути и да стигнете постепенно до 20 минути. Защо 20 минути? Изследвания са показали, че 20 минути е достатъчно време да се изчисти плаката и бактериите, но не достатъчно дълго, за тялото, за да абсорбира отново токсините, които се издърпват в маслото.

Автор:  Amy Goodrich

Източник: http://blogs.naturalnews.com/8-good-reasons-start-cleaning-teeth-coconut-oil-today/

By admin

2 thoughts on “8 причини да започнете да почиствате зъбите си с кокосово олио”
  1. Зашо точно с кокосово,мисля че всяко нерафинирано масло помага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *