За да се прочистят белите дробовете, детоксикацията е задължителна. Така се лекуват инфекции, намалява се риска от рак, разширява се капацитета на белите дробове и се подобрява здравето на дихателните пътища. В продължение на векове в традиционната медицина по целия свят са използвали билки за лечение на заболявания на дихателните пътища. Има доста билки, които са използвани при лечение на заболявания на дихателните пътища, ремонт на увреждане на белите дробове и подобряване на белодробната функция. Може да се използват като алтернатива на лекарства при проблеми с белите дробове.

Това са най-добрите билки и растения, които могат да прочистват дробовете ви и да лекуват инфекции на дихателните пътища.

Мащерка

Мащерката е много мощна в борбата срещу задръствания в гърдите. Тя има силни антисептични етерични масла, които са естествен антибиотик и противогъбично средство. Чаят от мащерка има силата да прогонва и премахва бактерии и вируси. Мащерката предотвратява и лекува инфекции на дихателните пътища и бактериална пневмония.

Листа от живовляк

Листата на живовляк са били използвани за лечение на кашлица и успокояване на раздразнена лигавица. Те имат антибактериални и антимикробни свойства, както и са противовъзпалителни и антитоксични. Използват се при лечение на кашлица, настинка и възпаление на белите дробове.

Мента

Ментата съдържа ментол, успокояваща съставка, която отпуска гладката мускулатура на дихателните пътища. Сухата мента съдържа ментол, ментил ацетат и цинеол. Маслото от мента съдържа и малки количества от много допълнителни съединения, включително лимонен, пулегон, кариофилен и пинен.

Медуница

Медуница действително прилича на белодробна тъкан, на външен вид. Още през 1600 година, медуницата е била използвана за лечение на задръствания на белите дробове.

Евкалипт

Хората използват освежаващия аромат на евкалипта за насърчаване на дихателото здраве и успокояване на дразнене в гърлото. Евкалипт е обичайна съставка в таблетки за смучене и сиропи за кашлица. Неговата ефективност се дължи на съединението, наречено цинеол. Цинеолът има множество предимства. Той е отхрачващо, което може да облекчи кашлицата, бори се със задръстванията и успокоява раздразнени синуси.

Риган

Въпреки, че риганът съдържа витамини и хранителни вещества, изисквани от имунната система, неговите основни предимства се дължат на карвакрол. Това съединение е естествен деконгестант и хистаминов редуктор, и има преки, положителни ползи за дихателния тракт и носния пасаж.

Подбел

Подбел е билка, която се е използвала преди хиляди години от американците. Използва се в чай или като екстракт. Подбелът се използва за укрепване на белите дробове и бронхите, смекчава мембраните в белите дробове. Проучванията показват, че подбелът е полезен при лечение на астма, кашлица и бронхит.

Марихуана

Изпаряване на канабис позволява на активните съставки да стимулират природен имунен отговор на организма и значително да намалят способността на инфекциите да се разпространяват. Изпаряването на канабис отваря дихателните пътища и синусите, в качеството на бронходилататор. Това е още един доказан метод за лечение на астма.

Автор: mcshane

Източник: http://blogs.naturalnews.com/8-plants-herbs-drain-lungs-toxin-heal-respiratory-infections-improve-pulmonary-function/

Напиши коментар

Добави обява

×
×