Трудно е да повярваме, че тялото ни ще направи нещо, което е действително вредно за вас. Човешкото тяло е фино настроена машина. Всичко, което прави го прави поради някаква причина.

Така че защо медицинската общност твърди, че LDL холестеролът е „лош“ холестерол и трябва да бъде намален, тъй като може да представлява сериозен риск за здравето?

Ако той се създава, трябва да има някаква причина, поради която тялото си мисли, че той трябва да бъде там …

Статин-лекарствата (понижаващи холестерола лекарства) са се превърнали в нещо нормално в наши дни. Лекарите ги предписват на дневна база и те правят по-ниски нивата на LDL. Проблемът е, че тялото ви се нуждае от мазнини, за да функционира правилно. То се нуждае от холестерол, за да може мозъкът ви да работи, кожата ви да остане хидратирана и мускулите ви, които включват и сърцето, да са здрави.

Статините са увеличили броя на инсултите и инфарктите, докато работят за понижаване на холестерола. Те също така се свързват и с по-висока честота на рак. Аз съм готов да се обзаложа, че тези хора, които са имали инсулт или инфаркт не се чувстват по-здрави като ги вземат.

Нека погледнем какво наистина е LDL. LDL означава липопротеин с ниска плътност. Той дори не е холестерол. Холестеролът е мазнина. LDL всъщност е протеин. Холестеролът, мастно вещество, неразтворимо в кръвта, така че преминава през тялото носено от протеини. LDL е това, което транспортира холестерола в тъканите.

От къде идва холестеролът?

Той е изработен в черния дроб. Неговата цел е да помогне за създаване на хормони (естроген, тестостерон, кортизол, DHEA и други), но още по-важното, е че вие имате нужда от холестерол да създавате нови клетки в тялото. LDL е необходим да отведе холестерола до увредените клетки, за да ги ремонтира, както и да създава нови клетки.

Какво всъщност прави HDL (липопротеин с висока плътност)? Отново той просто превозва холестерола. HDL превозва холестерола (който вече е бил използван за ремонт) обратно към черния дроб, за да бъде рециклиран. HDL и LDL са просто две страни на една и съща монета, и двата са полезни и необходими за истинското здраве. Никой от двата не е лош.

И така, защо LDL има толкова лоша репутация?

LDL частиците, когато имате здравословна диета, са доста големи. Те текат лесно и няма проблеми, когато се транспортират чрез кръвния поток. Проблемите идват, когато имате мазна нездравословна диета от преработени храни. Черният дроб създава по-малки частици, които могат да заседнат в кръвоносната система. С течение на времето, те могат да започнат да се окисляват и гранясват. Това е плаката, за която медицинската индустрия продължава да говори и точно заради това счита LDL за „лош“ холестерол.

Вместо да се объщате към опасните лекарства статини, това, което наистина трябва да направите, е да се храните правилно, за да регулирате размера на LDL частиците.

Диета: Яжте балансирана диета състояща се от цели, пресни храни, зеленчуци, плодове, ядки, семена, месо и зърнени храни. Заменете готварската сол (която всъщност може да надраска вените, водещи до необходимостта от създаване на повече холестерол, за клетъчен ремонт) с розова хималайска сол. Опитайте да ядете органична и не-ГМО храна.

Стойте далеч от преработени, опаковани и предварително направени храни и особено готварска сол.

Защо лекарите не ви кажат това?

Текущата стойност на фармацевтичната индустрия за понижаване на холестерола, се оценява на около 29 билиона долара. Във ваш интерест е да имате тази информация, но със сигурност това не е в интерес на печалбите.

Ако в момента взимате или обмисляте прием на лекарства статини, моля, направете собствено проучване. Тези лекарства могат да бъдат опасни.

 

Автор: Sarah Barendse

Източник: http://blogs.naturalnews.com/ldl-cholesterol-really-bad/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *