Чесън-нож-дъска-за-рязане

(NaturalNews)

Различни култури по света вече разбират, че билки, като джинджифил, канела, чесън и куркума могат ефективно да лекуват заболявания като диабет. Според изследване от отдела по биомедицински науки в Университета Крал Фейсал в Саудитска Арабия, чесънът може би е най-мощният от всички тях за лечение на диабет.

Междувременно, Американската Диабетна Асоциация смята, че няма доказателства, че билки като канела или чесън ефективно лекуват диабет

Силно призната Американска Диабетна Асоциация посочва, че те „водят битката, за да спрат диабета и неговите смъртоносни последици.“

Това изявление звучи хубаво, но е наистина само показване. Всичко това са приказки, без реално решение. Това е неясно изявление на фалшива надежда. Американската Диабетна Асоциация наистина просто поддържа хората в неведение за диабета. Ето защо:

Преди тяхното възвишено изявление, те установяват, че „Няма ясни доказателства за ползите от добавки на витамини или минерали за хора с диабет, които не са със съществен недостиг на витамини или минерали. Нито пък има доказателства в подкрепа на използването на канела или други билки или добавки за лечение на диабет.“

Не може да са по-далеч от истината.

Тъй като твърдят, че „спонсорират научните изследвания за предотвратяване, лечение и управление на диабета,“ хората са оставени да се чудят какво помага и къде отиват парите.

В същото време, има изобилие от налични доказателства, показващи, че билкови холистични лечения обръщат диабетни състояния. В действителност, цялостна холистична промяна в начина на живот е свидетелство на много природни защитници на здравето.

И все пак, хората с диабет са оставени на тъмно, без да знаят откъде да започнат.

Сега е моментът за добре известни организации, като Американската Диабетна Асоциация, да признаят, че съществуват ясни доказателства, че билки като канела и чесън могат да лекуват ефективно диабет.

Проучванията са наяве. Механизмите на тези мощни естествени вещества са живи и реални.

Ясно е, че билките са непрекъснато омаловажавани от известни организации, като че ли тези организации са марионетки на по-висш порядък, заглушени от някакъв вид индустрия, облагодетелствана от лекарства. Все едно има лов на вещици срещу природни лечебни средства. Медицинските специалисти дори не са образовани за лечебните ползи от нещо толкова просто като чесън.

(Помислете за спестяванията на здравеопазването, които биха настъпили, ако хората отглеждат и използват чесън, вместо да ходят при лекаря за антибиотик.)

Чесънът ефективно лекува диабет и оксидативен стрес

От Научния Биомедицински Отдел в Университета на Крал Фейсал в Ал-Хофуф, Саудитска Арабия, произлиза всеобхватно проучване на три растителни подправки: чесън, джинджифил и куркума.

Проучвайки хиполипидемичните, антиоксидантни и хипогликемични свойства на подправките, изследователите сравняват модулиращия ефект, който имат тези подправки върху метаболитен синдром и оксидативен стрес на плъхове с диабет. Инжектирани с стрептозотоцин никотинамид, плъховете в изследването са били индуцирани с диабет.

В проучването диабетичните плъхове са били разделени в четири групи и се изследват в продължение на 28 дни. На едната група се е давал 200 мг/кг телесно тегло чесън. На другите групи са били давани равни количества от корен от джинджифил, корен от куркума или комбинация от трите билки. Смесите са прилагани в дестилирана вода.

  • В края на четирите седмици, всичките три билки облекчават метаболитните синдроми на хипергликемия и дислипидемия, средно с 80 до 97 процента!
  • Производството на инсулин се е увеличило с до 37 процента при диабетните плъхове.
  • По същия начин антиоксидантните защитни системи на плъховете са се подсилили с 52 процента!
  • По същия начин оксидативният стрес, както се вижда в липидната пероксидация, намалява с 60-97 процента в клетките на плъховете.

Накрая, най-ефективната добавка е бил чесънът, а след това сместа от трите билки. Тези добавки модулират диабета 10-23 процента по-ефективно, отколкото други смеси. В заключение, чесън, джинджифил и куркума са чудесна билкова комбинация за облекчаване на риска от метаболитен синдром и оксидативен стрес, а чесънът е най-мощният инструмент в тази борба, според това проучване.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: L.J. Devon

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×