Конопените семена са едни от най-полезните семената за ядене. Те осигуряват протеини, полезни мазнини, витамини и ензими, комбинирани със захари, скорбяла и наситени мазнини, за да осигурят на тялото ви хранителни вещества, които поддържат оптимално здраве и енергия, така че да можете да продължите да живеете щастлив живот.

Суровите конопени семена са полезни за повече от хиляда години, заради това, че предоставят широк спектър от ползи за здравето, като например: подобрение в кръвоносната система, подпомагане функцията на имунната система, натурален стабилизатор на кръвната захар, намаля възпалението и предпазва сърдечно-съдовата система.

За какво е добро конопеното семе

Можете да използвате семената в шейкове и смутита, за да добавите лесно смилаем протеин към вашата диета, заедно с някои основни омега мастни киселини, като 3 и 6, антиоксиданти, фибри, минерали и важни витамини.

По този начин ще се подобри не само здравето ви, но и красотата. Конопът има способността да лекува и да помага при суха кожа и коса, които  имаме по време на студените, сухи месеци на година, като същевременно предотвратява признаците на стареене по естествен път.

Добавяне на конопено семе при хранения или шейкове преди дълга енергична  тренировка, може да подобри времето за възстановяване на тялото и мускулите.

Лечебните семена дори могат да помогнат на страдащите от артрит, така че те да се придвижват по-лесно.

Страдащи от астма могат да добавят семената в диетата си, за да запазят своите дихателните пътища без възпаления. Така дългите разходки на открито или тренировки могат да бъдат извършвани без пристъпи на задух.

Достатъчно количество конопени семена трябва да се вземат всеки ден за евентуално предоставяне на тези лечебни резултати, заедно с добре балансирана диета от плодове, зеленчуци, протеини, зърнени храни и прясна вода за хидратация.

Добавете конопени семена към вашата диета

Някои други начини да добавите тези семена в диетата си, за да получите всички ползи за здравето, които могат да предоставят, е не само добавянето им в шейкове; можете да ги ядете сурови, като лека закуска, можете да поръсвате салати с тях.

Може дори да се обмисли възможността за използване на семената в печива,  яхнии и други ястия.

Има и добавки коноп, за тези, които искат ползите от семената, но не харесват вкуса и текстурата на храната.

Следващият път, когато трябва да се борите с умората или трябва да добавите някои допълнителни полезни хранителни вещества към вашата диета, вземете сурови конопени семена. Техните лечебни ползи са безкрайни.

 

Автор: Heidi Kristoffer

Източник: http://blogs.naturalnews.com/hemp-seeds-energized-life/

By admin

3 thoughts on “Конопени семена за по-добър живот”
  1. Трябва ли да се смилат в кафемелачка или може да се ядат цели…но пък тогава не са вкусни и оставят неприятно усещане …

Напиши коментар

Добави обява

×
×