Коя е най-добрата вода за пиене по време на детоксикация?

(NaturalNews)

Земята е планетата на водата. Океани, реки, езера, потоци – водата е в изобилие. За съжаление, повечето от водата е замърсена. Индустриите използват нашите води, за да се отърват от отпадъците си; замърсители от промишленото земеделие проникват във потоците и подпочвените води. В нашата вода може да се намери дори и самолетно гориво – във вода от кладенци и общинска вода. Живак замърсява нашите реки, потоци и езера. Фракингът изсипва химикали в подземните води.

Ние третираме водата, отстранявайки възможно най-много замърсители, за да направим нашата мръсна вода питейна. Въпреки това, нашата пречистена вода все още съдържа токсични химически вещества и метали като олово и арсен, антибиотици и флуорид, наред с други химикали, използвани за дезинфекциране на водата.

Много хора се обръщат към други водоизточници като безопасна алтернатива, вместо пиенето директно от чешмата. Но коя вода е най-добра? Какви са възможностите за избор?

  • Дъждовна вода
  • Вода от кладенец
  • Изворна вода
  • Вода с обратната осмоза
  • Филтрирана вода
  • Дестилирана вода

Дъждовна вода, кладенчова вода, изворна вода

Чистотата на всички тези решения зависи от околната среда. Ако все пак решите да събирате и пиете дъждовна вода или изворна вода, първо я изследвайте, в зависимост от областта, може да се наложи да я тествате редовно. И не забравяйте да държите контейнера, който използвате, много, много чист.

За съжаление, кладенчовата вода също може да бъде замърсена. Химикалите не винаги се филтрирани от земята. Фракинг, оттичащи се води, както и други токсични изхвърляния замърсяват подпочвените води.

Вода с обратната осмоза

Обратната осмоза се използва за обезсоляване или прочистване на водата.  По същество се използва налягане, за да се прекара водата през по-малки и по-малки филтри, отделяйки частиците от водата.

Доктор Шилингтон казва, “обратната осмоза е спорна и съм чувал, че допринася за Кандида. Тъй като това беше от словесен източник, трябва да се направи по-подробно разследване по този въпрос. Машините за обратна осмоза имат филтри, които трябва да се подменят често и не премахват някои токсини от водата, като например флуорид.”

Филтрирана вода

Наскоро Майк Адамс тества 12 от най-популярните устройства за филтриране на вода и изглежда, че Zero Water са най-добрите досега. Не са съвършени, но винаги са били единствените, които препоръчваме. Дори премахват флуорид, въпреки че не са сертифицирани да го правят.

Дестилирана вода

Най-чистата вода е дестилирана. Да, тя е по-киселинна. Да, лишена е от минерали. Дори и така, като се има предвид избора на наличната вода, логично е да се започне с дестилирана вода, тъй като тя е най-чистата, най-безопасната възможна вода. Д-р Иън Шилингтон се застъпва за дестилираната вода, предлагайки, че една чаена лъжичка сода за хляб добавена към галон (3.8 л.) дестилирана вода я прави силно алкална (8.0). Добавете също и минерали, (течни микроелементи), и имате чиста, алкализираща, минерална вода. Доктор Шилингтон казва: “Вярно е, че ‘необработената’ дестилирана вода ще изтегли някои минерали от тялото ви. Въпреки това, по-голямата част от тези минерали са неорганични минерали, които все пак не искате, такива като калциев карбонат, който се натрупва, за да образува костни шипове и артритни калциеви отлагания. Всички “добри” изтеглени минерали могат бързо да бъдат заменени с една малка шепа сурови ядки или семена, така че това не е голям проблем.”

Ако закупите дестилатор за вода, няма да ви се налага да си купувате вода от магазина в пластмасови туби или бутилки. Като се има предвид цената на магазина, дестилатора за вода ще се изплати. Не забравяйте да изберете дестилатор, който включва също и филтър. Вашата вода ще бъде чиста.

Най-добрата питейна вода за детоксикация

Най-добрият възможен избор за ежедневно пиене на вода за някой със здрава имунна система, е чиста, безопасна, високо-качествена, изворна вода. Разбира се както вече казахме, най-трудното е да се установи колко чиста е всъщност водата.

По време на детоксикация, когато идеята е премахване на токсините, дестилираната вода е най-добрият избор. Ако не разполагате с достъп до надежден източник на изворна, кладенчова или дъждовна вода, то дестилираната вода е най-добрият залог за ежедневно пиене. Ако използвате водата за клизми, дестилираната вода е единстеваната, която трябва да използвате. Ако липсата на минерали, все още е голям проблем за всеки, който използва дестилирана вода, можете да капвате по няколко капки минерали. Най-доброто, което можете да направите за себе си, независимо дали детоксикирате или не, е да пиете много вода всеки ден. Ако сте решили да направите детокс, разгледайте Евтина, лесна детоксикация – Предизвикателството един галон.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Kali SinclairВашият коментар