Магнезиевият стеарат е фин бял прах, който залепва за кожата и е мазен при докосване. Това е проста сол, съставена от две вещества – стеаринова киселина и минерален магнезий. Стеариновата киселина е наситена мазнина, която може да се намери в храни като пиле, яйца, сирене, шоколад, орехи, сьомга, памучно масло, палмово масло и кокосово масло.

Магнезиевият стеарат обикновено се добавя към различни храни, фармацевтични продукти и козметични продукти. Когато се използва в лекарства и витамини, основната му цел е да функционира като смазка. Използва се в медикаментозни капсули. Спира отделните съставки в капсулата да се прилепват едни към други. Помага за подобряване на последователността и контрола на качеството на капсулите на лекарствата. Той се използва и за забавяне на разграждането и усвояването на лекарствата.

Администрацията по храните и лекарствата (FDA) в Съединените щати одобри употребата на магнезиев стеарат като добавка в храните и добавките.

Вредни ефекти, които могат да бъдат причинени от магнезиев стеарат

Въпреки че e считан от FDA за безопасен, магнезиевият стеарат има няколко потенциални вредни ефекти. Това съединение е означено като токсин поради потенциалните негативни странични ефекти. Произвежда се чрез хидрогениране на памучно или палмово масло. Памучното масло съдържа най-високо съдържание на пестицидни остатъци от всички търговски масла. Той покрива и хранителните вещества, които се намират в добавките. В резултат на това, съединението забавя усвояването на хранителните вещества от червата. Големи количества магнезиев стеарат могат да увредят кожата. В допълнение, това съединение може също да причини чернодробна токсичност.

Вредни ефекти, които могат да бъдат причинени от магнезиев стеарат

Въпреки че e считан от FDA за безопасен, магнезиевият стеарат има няколко потенциални вредни ефекти. Това съединение е означено като токсин, поради потенциалните негативни странични ефекти. Произвежда се чрез хидрогениране на памучно или палмово масло. Памучното масло съдържа най-високо съдържание на пестицидни остатъци от всички търговски масла. Той покрива и хранителните вещества, които се намират в добавките. В резултат на това, съединението забавя усвояването на хранителните вещества от червата. Големи количества магнезиев стеарат могат да увредят кожата. В допълнение, това съединение може също да причини чернодробна токсичност.

Резюме

Магнезиевият стеарат е съединение, което е образувано, когато се комбинират стеаринова киселина и магнезиев йон. Той действа като смазка и обикновено се добавя към различни добавки, за да не се залепят витамините един към друг по време на производството. Произвежда се чрез хидрогениране на памучно масло или палмово масло, което има голямо съдържание на пестицидни остатъци. Това съединение се етикетира като токсин заради потенциалните негативни странични ефекти в организма. Големи количества магнезиев стеарат могат да причинят увреждане на кожата и може да причинят и токсичност на черния дроб. Освен това, той може да попречи на усвояването на различни видове основни хранителни вещества, от които тялото се нуждае. Той може също да окаже негативно влияние върху функционирането на имунната система и също така да е свързан с определени видове възпалителни състояния.

Автор: Michelle Simmons

Източник: https://www.naturalpedia.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×