(NaturalNews)

Жените, които са имали или в момента имат горещи вълни, знаят, че топлите усещания и изпотяване могат да бъдат непоносими. Седем от всеки десет жени в менопауза имат тези симптоми, които често могат да продължат няколко години. Тези неприятни промени могат да попречат на способността ви да се концентрирате, отпуснете и да се наслаждавате на живота. Всичко това може да  създаде ефект на доминото, който може да доведе до всичко, от летаргия до депресия.

През това време е важно да се ядат храни, които могат да облекчат симптомите, така че жените да могат да функционират оптимално.

Намалете горещите вълни с тези храни и билкови лекарства

Броколи, зеле и карфиол са зеленчуци, които могат да увеличат нивата на магнезий и калий, които са свързани с депресия, когато са твърде ниски. Включете кръстоцветни и зеленолистни зеленчуци в разнообразие от приятни храни.


Всички тези промени, които протичат в тялото, създават както умствен така и физически стрес. Ето защо, трябва да се яде добро количество гъби шийтаке и ядки. Тяхното високо съдържание на селен се свързва с намаляване  нивата на стрес.

Според Северноамериканското Общество по Менопауза (NAMS), има някои определени храни, които трябва да се избягват. Според тяхното „мено-меню“, стойте настрана от пикантни храни, алкохол и кофеин, за да не се влошат топлите вълни.

Билката черен кохош, за която се смята, че лекува различни заболявания, включително депресия, също е нещо, което жените биха могли да обмислят. Сайтът на NAMS предоставя информация за нея, казвайки, че тя „… има добра история за безопасност през годините“ и може да бъде ефективна за намаляване  ефектите на топлите вълни.

Освен това, някои билкови чайове, като лайка, са били използвани от жените заради своите успокояващи ефекти.

Също така, жените трябва да обмислят добавянето на смляно ленено семе или ленено масло към храната си. Малко шест-седмично проучване, проведено от Клиниката Майо, показва, че жените, които поглъщат 40 г (почти 10 чаени лъжички) смляно ленено семе дневно, забелязали, че тяхната „… честота на топли вълни е намаляла с 50 процента, а тежестта с 57 процента.“

Включването на тези здравословни храни е препоръчително за една пълноценна диета, но те са особено добре дошъл избор за жени, страдащи от горещи вълни.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Raw Michelle

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *