Суперхрани, които можете да добавите към кафето си

Добра новина за хората, желаещи да водят здравословен начин на живот: има начини да се грижите за тялото си, които са добри за вас и в същото време са вкусни. Имаше време, в което хората са били съветвани да намалят консумацията на кафе. Сега, обаче, все повече медицински специалисти признават неговата стойност. И за да стане то още по-здравословно, помислете за добавяне на някоя от следните “суперхрани” в него.

Масло от хранени с трева крави

Може да звучи странно, но добавянето на масло в кафето е всъщност доста популярно и има много рецепти за това из Интернет. Ако сте сигурни, че купувате масло от хранени с трева крави, можете да добавите тон от антиоксиданти и омега-3 мастни киселини в сутрешното си кафе.

Кокосово масло

Какво може да направи кокосовото масло? Досега тази вкусна суперхрана е свързана с намаляване на теглото, подобряване на сърдечното здраве, поради по-ниски нива на холестерола, повишени нива на енергия и  облекчаване на болката, поради своите противовъзпалителни свойства. С една дума, кокосовото масло като добавка, прави здравословна една чаша кафе!

Кардамон

Тази топла индийска подправка добавя не само Chai-подобен аромат на кафето, но тя също така добавя електролити, витамин C, желязо и фибри. Кардамон е сред най-здравословните подправки и е била използвана за лечение на състояния като депресия, някои форми на рак и проблеми с храносмилането.

Канела

Не забравяйте да използвате Цейлон канела в кафето си, която е свързана с различни подобрения в здравето, включва намаляване на теглото, регулиране  нивата на кръвната захар, подобряване на кръвното налягане и по-добро храносмилане.

Рейши гъби

Можете да си купите Ганодерма кафе (чиито зърна се влети с рейши), но по-евтина алтернатива е да добавите рейши на прах. Това е особено добро, ако имате хронична болка, липса на енергия или увредена имунна система, като Рейши гъбите са добри и за трите.

Черупки от яйца

Направете си кафе в Скандинавски стил с черупки от яйца и ще имате една лечебна чаша кафе, която е чудесен източник на калций и също намалява киселинността на кафето.

Какао на прах

Обичате мока? Какаото на прах не само ще даде богат, шоколадов вкус на кафето ви, но то също така ще ви осигури антиоксидантни, антимикробни и спазмолитични съединения, които ще намалят шансовете за развитие на рак и ще подобрят сърдечното ви здраве.

Желатин

Колагенът в желатина, особено ако е от хранени с трева източници, ще ви помогне да направите ставите си еластични и ще успокои проблеми с храносмилането, както и ще помогне с външния вид на кожата, запазвайки я стегната и младолика.

Лют червен пипер

Лют червен пипер ще добави не само топлина и аромат на сутрешното ви кафе, но и наистина да ви събуди. Той също така ще помогне на тялото ви за детоксикация и дори ще помогне с храносмилателни проблеми като киселини в стомаха, гадене или метеоризъм.

Джинджифил

Джинджифилът ще даде своя отличителен вкус на вашата чаша кафе, но също така е и мощен антиоксидант, и противовъзпалително средство, което може да помогне за подобряване на общото ви здравословно състояние.

Така че, ако искате да направите кафето си наистина здравословно, помислете за добавяне на една от съставките, посочени по-горе.

Автор: Mayimina

Източник: http://blogs.naturalnews.com/10-superfoods-can-add-coffee/Вашият коментар