„Работен като пчела“ – това е израз, който често се използва, без да се осъзнава колко заети са пчелите наистина. Те са едни от най-трудолюбивите живи същества на планетата! Те изграждат кошери, които са удивително сложни и работят усилено, за да се получи сладък, кехлибарен на цвят мед, който обичаме толкова много и е толкова пълен с полезни за нас вещества. Знаете ли, че медът не е единственото вещество, която получаваме от тях? Въпреки че е известен в продължение на векове, пчелният прополис сега набира признаване като мощно вещество с безброй ползи за здравето.

10 Магически ползи за здравето от пчелен прополис

1. Елиминира бактерии: Проведени са тестове   върху ефектите от прополис срещу вредни бактерии и е било установено, че той може да помогне в убийството на бактерии в организма. Това вещество е пълно с флавоноиди, които се смятат за източник на неговите антимикробни свойства.

2. Работи като естествен антибиотик: Прополисът е известен като мощен антибиотик, който е много по-добър от тези, предписани от лекарите. Резистентността към антибиотици е основен проблем, поради прекалената им употреба. Затова естествен вариант е много по-полезен.

3. Лекува леки изгаряния: Това вещество е известно, че е ефективен природен лечител на леки изгаряния. Успокоява изгорялата площ по-добре, в сравнение с конвенционалните мазила и медикаменти.

4. Потиска растежа на Кандида: Пчелен прополис стимулира имунната система и предотвратява растежа на гъбичките Кандида албиканс, които причиняват гнойна инфекция.

5. Лекува ушни инфекции: Милиони деца и възрастни страдат от инфекции на средното ухо годишно. Съединение в прополиса, известно като кафеена киселина – фенетил естер, е било тествано и е доказано, че то може ефективно да лекува възпаление на вътрешното ухо.

6. Лекува заболявания на костите: Изследователи са проучили фенитиловия естер на кафеената киселина и учебни резултати показват, че това съединение може да помогне при остеолитични костни заболявания.

7. Елиминира клетките причиняващи рак на дебелото черво: Тестове на прополис са показали, че има противоракови свойства. Установено е, че раковите клетки на дебелото черво са убити от това вещество чрез процеса на некроза. За разлика от други видове лечение на рак, прополисът не убива здравите клетки.

8. Лекува херпес: Пациентите, които страдат от вагинален херпес могат да се възползват от пчелен прополис. Той третира заболяването и също помага за понижаване на риска от развитие на напреднал вагинален херпес.

9. Помага при стоматологични проблеми: Проучванията са показали, че прополисът притежава качества, които са от полза за здравето на зъбите. Той се счита за ефективна алтернатива на флуорид.

10. Третира инфекции на ноктите: Благодарение на своите анти-микробни и анти-гъбични свойства, лабораторни тестове са показали, че прополисът може да се използва като естествено лечение на гъбични инфекции на ноктите.

Можете да използвате пчелен прополис в естествената му форма или да купувате добавки. Важно е да се помни, да не трябва да приемате твърде много от него, поради високото му съдържание на захар и винаги се консултирайте с лекар преди да започнете да го използвате, особено ако сте склонни към алергии.

 

Автор:  Alex Jordon

Източник:  http://blogs.naturalnews.com

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×