(NaturalNews)

Плоският корем е търсене, което остава неуловимо за много хора по целия свят. Отслабващите често се плашат от храната, за да запазят своите стройни фигури. Хранителни експерти, обаче, са открили няколко храни, които действително помагат за плосък корем.

Тези 20 храни помагат за изгаряне на мазнините, за да се показва секси, плосък корем:

Зеленият чай стимулира метаболизма на тялото и може да потиска абсорбцията на мазнини. Пиенето му дневно помага за загуба на тегло.

Зехтинът има много предимства, но основното предимство е, че той понижава LDL холестерола – „лошия“ холестерол –  и повишава HDL холестерола – „добрия“ холестерол. Също така е богат на фенол, антиоксидант, който предпазва стените на артериите от холестерол и мастно натрупване.

Хората, които наблюдават теглото си, би трябвало да намалят своя прием на захар, а това означава, газирани напитки, алкохол и повечето бутилирани или консервирани плодови напитки. Вместо това, опитайте пиене на лимонена вода. Тя е освежаваща, както и препълнена с витамин C.

  • Пиле

Това бяло месо е повече месо и по-малко мазнини, което го прави добър източник на протеин от месо.

Канелата може да предотврати диабет чрез намаляване  нивата на кръвната захар. Канелата е пълна с антиоксиданти, и може да предотврати подуване на корема.

  • Зелен чай масала

Чай Масала е пълен с аромат от подправките, но без виновните калории. Домашният чай масала също така ще даде по-здравословен избор на мляко и добавянето на зелен чай ще ускори метаболизма на тялото.

Краставиците са чудесна освежаваща и хрупкава храна. Те удовлетворяват и са с ниско съдържание на калории.

  • Трици

Зърнените закуски са с високо съдържание на калории. Заменяйки ги с трици не само ще намалите излишните калории, но също така ще увеличите доставката на фибри за тялото.

  • Нискомаслено кисело мляко

Киселото мляко е богато на протеини, като три четвърти от една чаша дават девет грама от тях. Не само това, но киселото мляко е богато на витамини от група В и калций, който укрепва костите.

  • Бобови растения

Бобовите растения са главно питателна храна, пълна с протеини, витамини от група В, калий, желязо и други минерали. Бобовите растения също са чудесен източник на неразтворими и разтворими фибри, които помагат за контролиране на оптимални нива на холестерола в кръвта. Бобовите растения са идеални за хора на диета, тъй като са тежки за стомаха и контролират апетита чрез контролиране  нивата  на кръвна захар в тялото.

Куркумата е богата на куркумин, който е мощен антиоксидант. Куркумата има антивирусни, противовъзпалителни, противогъбични, противоракови и антибактериални свойства.

Тези пълноценни зърна са прекрасна алтернатива на другите зърнени храни. Богати на протеини, фибри, мед, витамини от група В, магнезий и манган.

  • Круши

Крушите са изключително богати на фибри, толкова много, че една средно голяма круша може да даде 20% от дневната нужда на човек. Сочната плът съдържа разтворими фибри и пектин, които намаляват „лошия“ холестерол, както вече споменахме.

Яденето на тъмен шоколад по-често води до по-нисък индекс на телесна маса, според проучвания. Като допълнителен бонус, тъмният шоколад също така е богат на антиоксиданти.

Сочните горски плодове са богати на фибри и витамини. Те също са дом на някои от най-мощните антиоксиданти в храните, които спомагат за защита на сърцето и очите и помагат за борба с рака.

Празът е богат на манган, основен минерал, който  предотвратява промени в настроението и менструални болки при жените, приемали големи количества от него редовно. Не само това, но празът също помага за предотвратяване и облекчаване  подуване на корема.

  • Сьомга

Сьомги от всякакъв вид са богати на приятелска за сърцето омега-3, както и витамин D. Костите в консервирана или преработена сьомга също са богати на калций.

  • Мисо

Мисо съдържа пробиотици, които помагат за храносмилането и поддържат дебелото черво и чревните стени здрави.

  • Яйца

Проучване на Център Рочестър за затлъстяването установило, че тези, които ядат редовно яйца за закуска са склонни да приемат по-малко калории през целия ден – с около 400 или повече. Това означава поне килограм и половина по-малко от теглото на месец.

  • Зелени зеленчуци

Листните зелени зеленчуци съдържат каротеноиди, които пречат за дегенеративно заболяване на очите. Спанакът е богат на витамин К, който е от съществено значение за здравето на костите. Зелените зеленчуци също са богати на магнезий, калий и фолиева киселина, които понижават кръвното налягане.

Тези храни са чудесни, не само защото помагат за загубата на тегло и изгаряне на мазнините, но и защото подсилват организма по много начини.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Yanjun

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×